AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladılar. 

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında; " Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yüce Allah'ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği üç aylar, manevi coşkunun yaşandığı, iç dünyamızı, kalbimizi onaracağımız ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir.
Feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yapılan duaların, dileklerin kabul edildiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek ayları fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, insani meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz için dua edeceğiz. Kalbimizdeki merhamet ve şefkat duygularının farkına vararak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımına koşacağız. Ülkemizin ve milletimizin birliği, dirliği ve daha iyi olmasını Yüce Allah'tan niyaz edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Erzincanlı hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik eder, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederiz" ifadelerini kullandılar.