Kars’ta düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Yangında mahsur kalan bir kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Kars Belediye Başkanlığı’na bağlı İtfaiye Müdürlüğü’nce İtfaiye Haftası dolayısıyla AFAD ile UMKE ekipleriyle birlikte yangın tatbikatı düzenlendi. Vali Hüseyin Atak Bulvarı’nda düzenlenen yangın tatbikatında, seneryo gereği 3 katlı binada yangın çıktı. Çıkan yangında bir kişi içeride mahsur kaldı. Yangın ihbarı alan itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye kısa sürede intikal etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Ardından binada mahsur kalan vatandaş itfaiye ekiplerinin yardımıyla binadan indirilerek UMKE ekiplerine ekiplerine teslim edildi. UMKE ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaparak araçlarına taşıdı.
Tatbikat sonrasında açıklama yapan Kars Belediye Başkan Vekili Ali Demiral, itfaiye ekiplerinin çok kısa sürede yangına müdahale ettiklerini söyledi. Başkan Vekili Ali Demiral, “İtfaiye haftası dolayısıyla Karadağ Mevkinde metruk bir binada itfaiye ekiplerimiz başarılı bir operasyon yaptı. Çok kısa bir sürede yangın söndürüldü ve yaralı binadan tahliye edildi” dedi.
Kars İtfaiye Müdürlüğü’nce düzenlenen tatbikata 3 araçla 20 kişilik itfaiye ekibi katılırken, tatbikata AFAD ile UMKE’den birer ekip katıldı.