Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri aynı renk ve modeldeki araçları Türkiye’deki ağır hasarlı muadilleriyle şasi ve motor numaralarını change (değiştirme) işlemi yapan çeteyi çökertti. Çeteye yapılan operasyonda 12 araç change edilmiş şekilde ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Ankara Asayiş Şube Oto Hırsızlık büro ekipleri bir çeteyi takibe aldı. Yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, şüpheli kişilerin tamir edilemeyecek boyutta ağır hasarlı otoların muadillerini yurt dışından ucuza satın alarak, yasa dışı yollarla Türkiye’ye soktuğu belirlendi. Ülkeye girişi yapılan otoların, perte çıkmış aynı renk ve modeldeki araçların şasi ve motor numaraları değiştirilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Çetenin bu yolu kullanmak paravan şirket kurduğu da ortaya çıkarıldı. Polis belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaparak şüphelileri göz altına aldı. Ayrıca ekipler, yapmış oldukları araçlar üzerinde yapmış oldukları tespit çalışmasında change yapıldığı düşünülen otolara da mahkeme kararıyla el koydu. Kriminal laboratuarında incelemesi sonucunda 12 adet otonun motor ve şasi numaralarının değiştirilme işlemi yapıldığı tespit edildi

Zanlılar adliyeye sevk edildi

Otolara change yaparak haksız kazanç elde eden şüpheliler D.Y, E.A, G.O, M.Ç ve T.K isimli kişiler Ankara ve Bartın illerinde yakalanarak gözaltına alınarak Ankara Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliğine getirildi. Zanlıları buradaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.