Havanın soğumaya başlamasıyla birlikte yaz meyve ve sebzelerinin yerini kış ürünleri almaya başladı. Erzincan'daki  Pazar esnafı, bu mevsimsel değişikliğin müşterileri memnun ettiğini ve kış sebzelerini özlediklerini belirtiyor.

Havanın beklenenden daha ılıman olması, kış sebzelerinin pazar tezgahlarına çıkışını biraz geciktirse de, Erzincan'daki pazar esnafı, kış sezonunun artık geldiğini ifade ediyor. Yıllardır pazarcılıkla uğraşan İbrahim Durmuş, kış meyve ve sebzelerinin artık pazara gelmeye başladığını söylüyor. Karnabahar, kereviz, pırasa, havuç, turp, kırmızı pancar gibi kış sebzeleri, yaz ürünlerinin yerini almaya başlıyor. İbrahim Durmuş, "Kış sezonu açıldı artık. Sonbaharla birlikte kış meyve ve sebzeleri pazara gelmeye başladı. Bazı yaz ürünleri ise yavaş yavaş tezgahlardan çekiliyor. Örneğin, domates artık seralarda yetişiyor. Henüz kırağı oluşmadı çünkü hava şu ana kadar güzel gitti. Bu dönemde genellikle yağışlı ve soğuk hava olurdu, ancak bu sene havalar iyi gittiği için kırağı oluşmadı. Geçen yıl bu zamanlarda seradan mal alımlarımız başlamıştı, yani kış ürünleri şu anda elimizde mevcut, ama daha da artacak." diyor.

Müşterilerin kış sebzelerinin ne zaman geleceği konusunda sıkça sorular sorduğunu belirten Durmuş, özellikle lahana, kereviz, karnabahar, pırasa ve ıspanak gibi ürünlerin ilgi gördüğünü söylüyor. Kış sebzelerinin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan İbrahim Durmuş, meyve ve sebzelerin dengeli bir şekilde ve doğru zamanda tüketilmesinin önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, kışın karpuz gibi yaz meyvelerini tüketmenin vücut için anlamsız olduğunu ifade ediyor.