Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurulda, üç federasyon konfederasyon çatısı altında birleşti ve Konfederasyon Başkanlığına Yunus Kılıç seçildi. 
Avrupa Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanlığına Eylem Tan, Anadolu Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanlığına da Umut Başoğlu seçildi.
Muğla, konfederasyonda Avrupa Özel Özel Eğitim Kurumları Federasyonu Başkanı Eylem Tan ve Başkan Yardımcısı Salih Dündar tarafından  temsil ediliyor. 
Konfederasyon çatısı altında önemli çalışmalara imza atılmasının hedeflendiğine vurgu yapılan genel kurulda, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mustafa Akdemir, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi  Ahmet Yılmaz, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Öztürk ve Özel Eğitim Dernekleri  Federasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç kongrede birer konuşma yaptı.
Konfederasyon Başkanı Yunus Kılıç, 2003 yılından bu tarafa yürünen bir yol olduğunu ve bu yolda ilk defa eğitim kurumlarının örgütlü bir yapının şemasını oluşturduğunu söyledi.
Bunun çok önemsedikleri  bir konu olduğunu belirten Kılıç, “Kurumlarımız hep eğitimde nitelik vs. ile ilgileniyorlardı. Ama örgütlü yapı ile birbirleriyle olan kaynaşması gerçekleşmez ise birbirlerinden habersiz başarı hikayeleri olur. Ve bundan kimsenin farkı olmazdı ve bunlar hep atlanırdı. Biz buna inanıyorduk. Biz insanların bir araya gelerek kol kola girerek, yapılan çalışmaların birbirleriyle paylaşılarak hem tatlı bir rekabet hem de bir amaç doğrultusunda birlikte hareket edebilme kavramı kazanması lazımdı.” diye konuştu.


“HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR SEKTÖR”
Başkan Kılıç, sektörün her geçen gün büyüyen bir sektör olduğuna, üç bin üyenin üzerinde kurumu olduğuna dikkati çekti.
Sektör Türkiye’deki özel eğitim kurumları içerisinde en ciddi alana sahip olduğunun da altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:
“81 ilin tüm ilçelerinde, tüm köylerinde ve evlerinde bireyi olan bir yapı. Dolayısıyla yüzde 12 buçuğuna tekâmül eden bir kitleyi ilgilendiriyor. Böyle bir kitlenin sadece kurumların birbirleriyle olan iletişimi yetmezdi. Bu konuyla ilgili çok ciddi anlamda bir çatısı oluşması lazımdı. Bu çatıyı oluşturma adına önce federasyon oluşturma sürecinde 7 bölgede 14 dernek kuruldu. Aradan 3 yıl geçti. Bu süreçte il başkanlıklarımız ve büyük kitlelerdeki ilçe başkanlarımız tehsis edildi. Bu yıl 1. Olağan Genel Kurulunu yaptığımız federasyonumuzun artık konfederasyona evrilme sürecini başlatmış olduk. 3 federasyon ile bugün konfederasyon olma sürecini tamamlıyoruz.”


“AMACIMIZ ENGELLİ ÇOCUKLARIN HAKLARINI DAHA YÜKSEK SESLE DUYURMAK”
Avrupa Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı Eylem Tan, teşkilatlanma yapısının planı çizildikten sonra hızlı bir şekilde emin adımlarla bugün bahsettikleri konuya ulaşmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Amaçların engelli çocukların haklarını daha yüksek sesle duyurmak olduğunu ifade eden Tan, “Ben Avrupa Özel Özel Eğitim Dernekleri Başkanı olarak Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesini içeren kısımdayım. Oldukça çok büyük bir yapı ile biz konfederasyonumuza destek olacağız. Birlikte kol kola güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Bizim amacımız engelli çocuklarımızın haklarını daha yüksek sesle duyurmak. Biz gittiğimiz her makamda son yıllarda ciddi anlamda başarılar ile döndük. Konfederasyon olduğumuzda çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Engelli çocuklarımızın  haklarını daha yüksek sesle duyurmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Tan, Engelliler Haftası’nda konfederasyon sürecinin tamamlanmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.


“KONFEDERASYONUMUZ YİNE EĞİTİMDE, SAĞLIKTA, HER ALANDA TÜRKİYE’DE SESİNİ DUYURACAK”
Anadolu Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı Umut Baloğlu ise çok sıkıntılı süreçlerden bugünlere geldiklerini ifade etti.
Yaklaşık 17-18 yıl süren bir sürecin en üst sivil toplum kuruluşu olan konfederasyon kararı ile taçlandığına dikkati çekerek, “Bugüne kadar gerçekten çok mücadele edilerek, çok yollar katledilerek, gelinmiş bu süreçte daha büyük bir örgütlü güçle çocuklarımızın, engelli bireylerimizin haklarının savunulması, yine bu noktada onlar için her türlü adımın atılmasında büyük bir etki oluşturacağına inanıyoruz. Bizler de yıllardır vermiş olduğumuz mücadeleyi yine Anadolu Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu olarak konfederasyonumuza, konfederasyon başkanımıza destek olacağız. Konfederasyonumuz yine eğitimde, sağlıkta, her alanda Türkiye’de sesini duyuracak.” ifadelerini kullandı.
İstanbul Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güven de hem alanda hizmet üreten personellerinin, öğretmenlerinin adına hem de hizmet verdikleri engelli çocuklar ve aileleri adına çok mutlu olduklarını, toplantıda alınan kararlar ile ülkede gelecek yıllarda özel gereksinimli bireylere özel eğitimler sunacaklarını aktardı.