KÖYDES kapsamında yapılan ve yapılması planlanan faaliyetlerin değerlendirmesi ve karara bağlanması amacıyla düzenlenen 2012 yılı KÖYDES toplantısı gerçekleştirildi.

  Valilik toplantı salonunda Vali Selman Yenigün’ün başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı M. Saim Sezer ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, kesinleşen Köydes programında yer alan 78,50 Km 1.Kat Asfalt ve 127,80 Km 2.Kat Asfalt,12 Km stablize yapımı,4 adet içmesuyu yapımı ile 2500 m² kilit parke yapımı işlerinin ihalelerine ilişkin iş ve işlemlerin en kısa sürede başlatılması, 2012 KÖYDES asıl programında yer alan 78,50 Km 1.Kat Asfalt ve 127,80 Km 2.Kat Asfalt yapımı işleri ile yedek programdan asıl programa alınacak 1.Kat ve 2.Kat asfalt yapımı işlerinin malzeme alımı ihalelerinin İlçe KHGB ‘lerince yapılmasına, İl Özel İdaresince hesaplanarak İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine bildirilen bitüm ve astar bedellerinin ilçe KHGB ‘lerince en kısa sürede İl Özel İdaresine aktarılarak bitüm ve astarın İl Özel İdaresince alınmasına, yapılacak asfaltların İl Özel İdaresinin malzeme, makine, ekipman ve personeliyle püremanet olarak yaptırılması kararlaştırılmıştır. 

KÖYDES toplantısının ardından Vali Selman Yenigün, ilçe kaymakamları ile birlikte Kaymakamlar Toplantısını gerçekleştirerek kaymakamlardan ilçelerin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler aldı.