Son dönemlerde değişik sosyal grupları bir araya getirme çalışmalarına ağırlık veren Federasyon, Bu kez daha geniş bir hemşeri kesimini kahvaltıda buluşturdu. Saat 10’da başlayan program 14’e kadar sürdü.

Kahvaltıya, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Merkez Valisi Ahmet Kara, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Emekli Vali Özdemir Hanoğlu, Eski Milletvekili Prof.Dr. Abdurrahman Küçük ve çok sayıda üst derece bürokrat katıldı. Toplantıda hemşerilerin birbirleri ile sohbet etmeleri için konuşma ve müzik yapılmadı.

Kahvaltıda gazetecilere bilgi veren Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz şu açıklamayı yaptı:

“Erzincanlılar olarak, burada buluşanlar olarak biz büyük bir aileyiz. Birbirini seven, birbirine gönülden bağlı bir aile… Buradaki buluşmamızda hemşerilerimizin gözlerinde bu yakınlığı, bu samimiyeti, aynı ailenin fertleri arasındaki sıcaklığı görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Erzincanlı birbirine tutkundur. Özellikle gurbette bu tutkunluk, bu yakınlık açıkça görünür. Ülkemizin dört yanına dağılmış 900 bin civarındaki Erzincanlının kurmuş olduğu dernekler, hemşerilerimizin birbirine bağlılığının önemli bir göstergesidir. Erzincanlı, gurbette birlik ve beraberliğini sürdürmek amacıyla çok sayıda dernek kurmuştur. Sadece İstanbul’da 271 derneğimiz var. Erzincan hariç gurbette kurulan dernek sayısı ise 295’tir. Ankara’da hemşerilerimiz tarafından kurulan 16 dernek, 2 vakıf faaliyette bulunuyor. Bugün buradaki buluşmamıza benzer pek çok etkinlik bütün yurt sathındaki hemşeri derneklerimizce sürdürülüyor. Erzincanlının kendi inisiyatifi ile kendi sorunlarına sahip çıkmak amacıyla kurduğu dernekler sözlerimizin başında ifade ettiğimiz büyük Erzincan ailesine hizmet ediyor.

Erzincan derneklerinin hiçbiri bir diğerine rakip değildir. Onlar büyük ailemizin farklı ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Birbirlerinin eksiklerini tamamlıyorlar. Erzincan Dernekleri Federasyonu olarak biz, bu geniş yapılanma içinde ne yapmaya çalışıyoruz? Federasyon olarak bizim öncelikli amacımız, derneklerimiz arasında, hemşerilerimiz arasında iletişim sağlamaktır. İşbirliğini geliştirmektir. Dayanışmayı artırmaktır.

Dokuz kişinin bir araya gelmekte zorlandığı günümüzde, dokuz dernek bir çatı altında toplanarak Federasyonu kurmuşlardır. Altı yılda önemli gördüğümüz çalışmalar gerçekleştirildi.  Üç aydır yürüttüğümüz” Sosyal Guruplarla Dayanışma” projemizle; Ankara’da yaşayan, uzun zamandır görüşemeyen, ortak anıları olan hemşerilerimizi bir araya getirmeyi başardık. Hanımlar Komisyonumuz hanımefendileri, Gençlik komisyonumuz, Üniversite öğrencilerimizi buluşturdu. Şimdi diğer illerimizde faaliyet yürüten derneklerle ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. İstanbul, İzmir, Antalya, Zonguldak, Bursa, Mersin ve Bodrum’daki derneklerle işbirliğimizi artırıyoruz. Federasyonumuza üye olsun veya olmasın önemli olan husus istişare ederek birlikte çalışmaktır. Yayınlamakta olduğumuz ERDEF dergimiz bu işbirliğinin sürdürüleceği platformu oluşturacaktır.

Tüm gayretlerimizin kaynağı Erzincan’a ve Erzincanlıya olan kuvvetli bağlardır. Erzincan’ın birlik ve beraberlik içinde gelişmesini, Erzincanlının gurbette mutlu olmasını istiyoruz. Bu amaçla Federasyon olarak biz siyaset yapmayacağız, ticaret yapmayacağız ama hem siyasetçilerimize, hem de iş adamlarımıza destek verme gayreti içinde olacağız.

Erzincan’a hizmette emeği geçen herkese, Bugün bu çalışmaları yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’a, Milletvekillerimiz Sebahattin Karakelle ve Muharrem Işık’a ve Bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelerek bizlere destek veren hemşerilerimize teşekkür ediyorum”