İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde Erzincan Belediyesi Kültür Evi arkasındaki alanda gerçekleştirilen etkinlikte, Erzincan Belediyesi halk oyunları ekibi ve mehteran takımı gösteri yaptı.

Kent merkezi ile 8 ilçeye özgü yiyeceklerin katılımcılara ikram edilmesi için stantlar da açılan etkinlikte konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ağırlayarak kentte turizm atağına kalkmaya karar verdiklerini belirterek, bu kapsamda Doğu Ekspresi ile Kemaliye ilçesine gittiklerini söyledi.

Arslantaş, bu güzergahta kentte yapılan doğa sporlarının da sergilendiğini anlatarak, Doğu Ekspresi ile Erzincan-Kemaliye gezisinde ortaya çıkan görüntülerin sosyal medyada paylaşıldığını aktardı.

Bu görüntülerin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Arslantaş, "Sadece 1 dakikalık bir tren görüntüsü 15 milyon defa izlendi, bütün Türkiye'de çok olumlu geri dönüşleri oldu. Yıl içinde doğa sporları ve amatör sporlara aldığımız destek ile 12 milyon liralık yatırım planlıyoruz." dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kenttin turizm açısından 12 ay kullanılabilir duruma getirilmesi için çalışmaları gerektiğini ifade ederek, "Rab'bimize sonsuz şükürler olsun Ergan Dağı'ndan Kemaliye kanyonlarına kadar birçok nimet bahsetmiş bize. Bunları 12 ay boyunca değerlendirebilmek için yerel yönetim olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getireceğiz." ifadelerine yer verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ise "Kurum olarak Erzincan Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak hareket ederek yaptıkları çalışmaları şekillendirmek, Erzincan olarak turizm de biz de varız diyebilmek için projeler hazırlamaktayız." dedi.

Konuşmaların ardından protokoldekiler stantları ziyaret ederek ilgilerden yöresel yemekler hakkında bilgi aldı.