Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 20 Temmuz 1974 sabahı adaya paraşütle ilk inen birlikte bulunan Sabri Taş, "Uçaktan atladığımız zaman yoğun bir ateş altındaydık havada vurulan arkadaşlarımız oldu. Yere indiğimizde havan toplarıyla bizim bulunduğumuz alanı dövüyorlardı orada şehitlerimiz oldu." dedi.

Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanlığı görevini de yürüten 64 yaşındaki Kıbrıs gazisi Taş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 44 yıl önce 20 Temmuz'da gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kayseri'deki Hava İndirme Tugayında paraşütçü olarak vatani görevini yaptığı 20 Temmuz 1974'te, Erkilet Havaalanından C-130 ve C-160 kargo uçaklarıyla havalandıklarını dile getiren Taş, içerisinde yer aldığı birliğin Kıbrıs Gönyeli mevkisine paraşütlerle atladığını belirtti.

Taş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı Kıbrıs'a yaptığı indirmeyle tarih yazdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uçaktan atladığımız zaman yoğun bir ateş altındaydık havada vurulan arkadaşlarımız oldu. Yere indiğimizde havan toplarıyla bizim bulunduğumuz alanı dövüyorlardı orada şehitlerimiz oldu. Ben çocukken tarih kitaplarında okurdum 'Türk ordusu şöyle kahraman böyle kahraman' diye ama orada gözümle şahit oldum. Oradaki askerimiz inançlı bir asker. Dinimiz ne diyor, 'ölürsem şehit kalırsam gazi' bu düsturla hareket edildi. Hiç bir şeyden yılmadan, düşmanın üzerine o şekilde saldırdı. 1974'de Türk Ordusu Kıbrıs'da bir tarih yazdı. Türk Ordusu, Türk milleti, vatanına toprağına bayrağına dinine kitabına bağlı. Müslüman bir ülkeyiz elhamdülillah. Bu inanç bizlerde olduğu müddetçe ne Kıbrıs, ne Güneydoğu'da terör, ne de 15 Temmuz bizleri yıldıramaz."