İSTANBUL (AA) - TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşan "Yalaza" dizi setinde yapılan her hata için kumbaraya 1 lira atan ekip, biriken parayı ihtiyacı olan çocuklar yararına harcayacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çekilen dizinin setinde yapılan her hata için kumbaraya 1 lira atan ekip, biriken parayı Arifiye Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocukların ihtiyaçları için harcama kararı aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen başrol oyuncularından Didem Balçın, kararın ekip halinde alındığını söyledi.

Balçın, sette oluşan aksilikleri ya da hataları güzel bir desteğe dönüştürmek istediklerini belirterek, "Yönetmeninden oyuncusuna, ses ekibinden ışık ekibine kadar tüm dizi çalışanları her yaptıkları hata için kumbaraya 1 lira atıyor. Kumbara reji ekibinin kontrolünde. Toplanan para ise Arifiye Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocukların ihtiyaçları için kullanılacak." diye konuştu.

Bu yolla oldukça yüksek miktarda para toplandığına işaret eden Balçın, "İlk ihtiyaç listesi tamamlanmak üzere. 'Çocuklarımız için ne yapabilirsek kardır' diyerek çıktığımız bu yolda hata yapmaktan hiç korkmuyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bize ulaşan ihtiyaç listesini de gidip kendi ellerimizle alıp teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.