Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) organize ettiği "Geleneksel İstanbul Yemeği" programında, KEMAV Mütevelli Heyeti Üyelerini, EMİTT Fuarı için Kemaliye'den gelen heyeti ve gurbette yaşayan Kemaliyelileri buluşturdu.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Sardunya Salonunda düzenlenen ve geçen yıllarda olduğu gibi TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal'ın ev sahipliği yaptığı yemek öncesinde, Kemaliye'nin turizmine büyük katkı sunan Şevket Gültekin'in Kemaliye'nin doğal güzelliklerini, tarih ve kültürünü yansıtan "Gözümden Gönlümden Kemaliye" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Serginin açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel, Kemaliye'nin tanıtımına büyük katkı sunan Şevket Gültekin'in fotoğraf sergisi açmasından mutlu olduklarını belirterek, Gültekin'e yöreye yaptığı hizmetlerden ve açtığı sergiden dolayı teşekkür etti.
KEMAV yemeğine; Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, AK Parti kadın Kolları Başkan Yardımcısı Seda Gören Bölük, AK Parti Kemaliye İlçe Başkanı Erdem Atmaca, Özden Gazetesi İmtiyaz Sahibi Üzeyir Bilgiç, KEFTUD Başkanı Murat Akoğlu, Kemaliyeli Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Özçelik, Ankara Kemaliye Dernek Başkanı Hüsnü Yeloğlu, ERGAB Başkanı Sedat Sevim, Köy Dernek Başkanları ve çok sayıda Kemaliyeli katıldı.
Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Sıtkı Fırat'ın anısına hazırlanan slayt gösterisiyle başlayan toplantıda, KEMAV Başkan Yardımcısı Dr. M. Feridun Çelikmen, 28 Haziran - 02 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Erzincan, Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliği hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) Başkanı İsmail Yücel, KEMAV’ın çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Vakıf olarak, Kemaliyemizin gelişmesi ve tanıtılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin yaşam kültürünü sergilemek amacıyla, 'Kemaliye (Eğin) Yaşam Müzesi ve Kültür Evi' oluşturmak için Şehlikgil’e ait bahçeli müstakil evi satın alıyoruz. Yaşam Müzesi ve Kültür Evi, Kemaliyemizin daha iyi tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Tüm hemşehrilerimizin katkılarını bekliyoruz. Katkı sunanların isimlerini evin girişinde uygun bir yere yazarak isimleri yaşatacağız. KEMAV Mali Genel Kurulunu her yıl olduğu gibi bu yılda 22 Nisan'da Kemaliye'de gerçekleştireceğiz. Geçen yıl çeşitli nedenlerle yapamadığımız Uluslararası Doğa Sporları Şenliğini 28 Haziran 02 Temmuz tarihleri arasında yapacağız. Turizme büyük katkı sunacak olan dünyanın en büyük köprüsü Sırat on Fırat projesi yapılma aşamasına geldi" dedi.
Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar da, Kemaliye'nin kış aylarında nüfus sorunu olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan da, Kemaliye'de görev yapacak olmanın onurunu yaşadığını belirterek, "Gurbette yaşayan Kemaliyeliler ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Burada yaşayan Kemaliyeliler memleketlerini hiç unutmayarak, memleketlerinin derdiyle dertlendiğini görüyorum. Görev süremiz içerisinde belediyemiz, vakfımız, derneğimiz ve tüm paydaşlarımızla Kemaliye'nin kalkınması için var gücümüzle çalışacağız" dedi.
Toplantıda, KEMAV'a yaptığı katkılardan dolayı TÜYAP Başkanı Bülent Ünal'a, 'Ya Fettah' yazılı bir eser ve Eğin Kapı Tokmağı takdim edilirken, KEMAV'a maddi ve manevi destekleri bulunan isimlere de birer Şükran Belgesi verildi.