Kutluğ Ataman’ın,Erzincan’da yoksul bir annenin oğluna sünnet şöleni yapma çabasını mizahi bir dille anlatan bol ödüllü yeni filmi “Kuzu”nun galası; 23 Aralık Salı akşamı CinemaPinkSapphire’de gerçekleşiyor! 26 Aralık Cuma günü vizyona girecek filmin galasında; siyaset, sanat ve medya dünyasından çok sayıda isim bir araya gelecek.
Kutluğ Ataman’ın yazıp yönettiği “Kuzu”, The Hollywood Reporter’da“İnsan davranışları üzerine destansı bir film” olarak değerlendirilirken, mizahi anlatımıyla büyük beğeni topluyor. Variety dergisinin “Mizahın ustası”dediğiAtaman’ın “Kuzu”sunda; Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk’ün yanı sıra Nursel Köse, Taner Birsel, Güven Kıraç, Emel Göksu, Necmettin Çobanoğlu, Şerif Sezer, Erdal Yıldız, Nalan Kuruçim, Hikmet Karagöz, Sedat Kalkavan, Hakan Karsak, Gökhan Kıraç, Hülya Duyar veAysan Sümercan rol alıyor.

Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, oğlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir şölen yaparak toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert’in ablası Vicdan, kardeşini eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Şölen günü yaklaştıkça, fakirlik ve toplum baskısı ile baş etmeye çalışan Medine, misafirlerine unutamayacakları bir ziyafet verecektir.

“Kuzu”; dünya prömiyerini yaptığı Uluslararası Berlin Film Festivali’nde CICAE ödülü kazandı. Film, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Behlül Dal Özel Ödülü (Mert Taştan-Sıla Lara Cantürk) ve SİYAD En İyi Film olmak üzere 6 ödülün sahibi oldu.İspanya’nın Valladolid kentindebu yıl 59.’su gerçekleşenSeminci Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümündeise En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alan “Kuzu”; ayrıca Erzincanlı çocuk oyuncular Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk’e de özel ödül getirirken, ödül sayısını 11’e çıkardı.

Tüm dünyada ödül üstüne ödül kazanan Kutluğ Ataman’ın “Kuzu” filmi;RollCaption dağıtımcılığında 26 Aralık 2014, Cuma günü sinemalarda!