27 Ocak 2021 çarşamba günü yapılan Erzincan Ak Parti 7. Olağan İl kongresinde, Erzincan'dan Türkiye ye verilen mesaj birliktelik ruhuydu.
 
Cumhur ittifakının ruhuna uygun bir şekilde başlayan kongre tüm Türkiye'ye mesaj niteliğindeydi. 

Tabiki siyasi partilerin kuruluş amacı ülke siyasetinde söz sahibi olmak ve ülkeyi yönetecek siyasi projeler üretmektir.

Ama bir ülkede bağımsızlık mücadelesi azimli bir şekilde devam ederken, partilerin bireysel başarılarından çok, birliktelik ruhu ön planda olmalıdır.

İşte bugün Türkiye de Cumhur ıttifakının kuruluş amacı da budur.

Fenerbahçe Beşiktaş ya da Galatasaray futbol takımları birbirlerinin rakibi olan takımlardır. Birbirleriyle yaptıkları karşılaşmaları mutlak kazanmak için sahaya çıkar ve kıyasıya mücadele ederler.

Milli takımımız ise bu takımların oyuncularından oluşur ve böylece ülkemiz adına milli bir ruh oluşturulur.

Milli takımdaki her oyuncu çıktığı müsabakada Ülkemiz için adeta savaşır. Orada hiçbir oyuncu kendi takımı için mücadele etmez yürekler yalnızca Türkiye için çarpar.

Türkiyenin son yıllarda tam bağımsızlık için verdiği mücadele tüm dünya devletleri tarafından kuvvetlice hissedilebilir düzeye gelmiştir.

Vatanın bölünmezliği bayrağın kutsallığı ve maneviyatın olmazsa olmaz düsturuyla oluşan ilkelerimiz sayesinde, bugün ülkemizde her alanda uzunca bir aradan sonra yeniden tam bağımsızlık ruhu başlatılmıştır. 

Buda emperyalistlerin canını çok sıkmaktadır. Onları zora sokmaktadır.

Böyle bir zamanda bir olmalı, iri olmalı ve diri olmalıyız.

Öküzün altında buzağı arayan kötü niyetli insanlara itibar etmemeli sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır ilkesiyle hareket etmeliyiz.

Bizim kaybedecek tek karışlık toprak parçamız yoktur. Kıyamete kadarda olmayacaktır.

Ülkemizin özgürlüğü ve birlikteliği adına el ele gönül gönüle vererek, birliktelik ruhuyla Yüce Türk milletini tarihteki saygın konumuna yeniden taşımayı başaran Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı yürekten kutluyorum.

Bu minvalde Erzincan 7. Olağan il kongresini yapan Ak Parti Erzincan Teşkilatı, kongre boyunca Cumhur ittifakının ruhuna sadık kaldığını ilan eden bir organizasyona imza atmıştır.
Bu kongreye cumhur ittifakının bir ortağı olarak iştirak eden MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu beyefendiyi MHP MYK üyesi Hasan Özarslan beyefendiyi Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe beyefendiyi Belediye Başkanımız Bekir Aksun beyefendiyi misafirliğe yakışır bir vakarla kongreye iştiraklerinden dolayı kutluyorum. Kongre süresince duruşlarıyla büyük saygı topladılar.
Kongre sonrası yapılan seçimler neticesinde Güven tazeleyerek yeniden Erzincan Ak Parti İl başkanı seçilen Sayın Mehmet Şireci beyefendiyi ve değerli ekibini kutluyorum.

Turkiyenin son başbakanı Sayın Binali Yıldırım beyin kongreye iştirak ederek katılımcılara seslenişi  de Cumhur İttifakının ruhuna oldukça uygundu. 

Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Karaman ve Burhan Çakır'ın Cumhur ittifakı ruhuna gösterdikleri  azami hassasiyetleri ise kongre boyunca devam etti.

Bu kongre bizlere bir kez daha gösterdi ki; 
Kutlu yolculuklar,
Bırliktelik ruhuyla başlar.

Rabbim birliğimizi daim etsin arkadaşlar...