MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen deprem tatbikatında okullarından servislerle alınan öğrencilere, olası bir deprem veya doğal afet anında yapılması gerekenler üzerine teorik ve pratik eğitimler verildi.

Gerçeğini aratmayan heyecan dolu anların yaşandığı eğitimde, çocuklar, önceden alınması gereken önlemler konusunda da bilgilendirilirken, sarsıntı anında saklanabilecekleri noktalar da uygulamalı gösterildi. AFAD ve sağlık araçlarının da yer aldığı tatbikat sırasında öğrenciler, yaşanabilecek deprem veya doğal afetlerin bire bir aynısını yaşadı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, afet durumlarında yapılması gerekenlerin hayati önem taşıdığını ifade ederek, deprem ve afet bilincinin toplumda tam manasıyla yerleşmesi için açtıkları Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinin bu anlamda önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti. Başkan Çınar,  deprem ve afet bilincinin toplumsal bir reflekse dönüşmesi gerektiğini hatırlatarak, “Depremin ne zaman ve nasıl olacağını bilemeyiz bu açıdan her an tedbirli ve bilinçli olmalıyız. Evimizde veya işyerlerimizde gerek eşyaların koyulduğu yerler gerekse de deprem çantası gibi önemli konularda yeterli bilgiye sahip olmak hepimiz için gereklidir" dedi. 

Etkinlikte AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, AFAD ve 112 Yetkilileri ile Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, atölyede Kızılay’ın, 112’in ve AFAD’ın katkılarıyla öğrencilere yönelik tatbikatı heyecanla takip etti.