Erzincan Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mehmet Demir, Cumhuriyet Halk Partisi’nden  Milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.
 
CHP Erzincan il binasında partililerin de katılım sağladığı basın toplantısında Demir, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimleri için aday adaylığını açıkladı.
Demir konuşmasında şunlara yer verdi: ‘21 yıllık AKP iktidarı sonucunda milyonlarca üniversiteli işsiz, binlerce kadın cinayeti. Soma, Ermenek ve Bartın Maden iş kazaları, 9425 lirayı bulan açlık ve 30.000 lirayı geçen yoksulluk sınırı, artan dövizle birlikte yükselen maliyetler, inançlar üzerinden ayrıştırılan toplum, yok edilen cumhuriyet değerleri. Bütün bunların toplamında oluşan ağır sosyolojik ve ekonomik yıkım halkımızı derinden etkilemiştir. AKP iktidarının tahribatı karşısında bizler Cumhuriyet Halk Partisinin neferleri olarak, bu olumsuzlukların ve yaratılmak istenen karanlığın karşısında elbette suskun kalacak değiliz. Bu nedenle Partimizin öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde oluşturulan millet ittifak ileÜlke sorunlarının çözümü ve yarattıkları bu karanlıktan kurtulmak için Cumhuriyetimizi Yüzüncü yılında demokrasi ile taçlandırmak için Ötekileştirilenlerin, haksızlığa uğrayanların sesi olmak için Ekolojik talana, ranta ve yıkıma dur demek için Halkların kardeşliğini eşit insan hak ve özgürlükleri temelinde savunmak için Halk iradesi ile seçilmişlere uygulanan kayyum atamalarına dur demek için Gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve insanca yaşamı savunmak için, Çiftçinin emekçinin alın terinin karşılığını alması için, Gençlerin geleceğe umut ile baka bilmeleri için Yolsuzluk, hukuksuzluk ve adaletsizliklerden hesap sormak için Daha eşitlikçi, daha özgür daha demokratik ve laik bir Türkiye’nin yeniden inşası için Ben Mehmet Demir doğduğum büyüdüğüm yaşamaktan mutluluk duyduğum Erzincan'ımıza 28. Dönem Milletvekili olarak hizmet etmek için sizlerin huzurunda desteklerinizle aday adaylığımı açıklamaktan büyük mutluluk, onur ve gurur duyuyorum. Ben hazırım sizlerde hazır mısınız? O zaman Eyvallah başlıyoruz’ dedi.