Sevgili Nehaber24 okurları;

Bundan böyle bu köşede sizlerle buluşuyoruz. Yeni bir yerde yazmaya başlamak insanda her zaman bir ‘yenilik heyecanı’ uyandırır. Yeni yıla, siz değerli okurlara ‘Merhaba’ diyerek başlamak istiyorum yazıma.

Yazılarımda kimya ile alakalı kimyanın hayatımızda oynadığı rolleri, ilke edindiğim ‘faydalı olalım’ sloganıyla sınavlara hazırlanan öğrencilerin işini kolaylaştırmak, kimya adına ‘yapamıyorum, olmuyor’ algısını yapıyorum ’a çevirmek niyetiyle, açık ve yalın anlatımla öğrencilerin gerçek anlamda başarılı olması için güzel şeyler hedefledim.

Öğrenciler, kimya dersindeki bilgilerin soyut olmadığını ve günlük yaşamda karşılaştıkları, gözlemleyip kullandıkları birçok olay ve durum, kimya bilimi ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde ilişkili olduğunu kavradıklarında, kimya dersine karşı ilgi ve tutumları artacak ve daha verimli hale gelecektir.

Bir öğrencinin başarısı, öğretmen ile öğrencinin kuracağı güzel ve samimi ilişkiler sayesindedir. Bir öğretmende ancak sınıfın içindeki öğrencileri kadar iyidir. Başarılı olmak için sabırlı, özverili ve engeller karşısında ısrarcı olmayı, ruhen de mutlu ve huzurlu olmayı gerektirir.

Ancak kimya öğretiminde problemlerinde olduğu bilinmektedir. Laboratuvar araç-gereç ve kimyasal madde ile öğretim tekniklerinin yetersiz olması, öğrencilerin derse karşı gereken ilgiyi göstermedikleri, derslerin sıkıcı geçmesi başarıyı kısmen getirmemektedir.   

Ama bu dönemde korona virüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle, sanal derslerden dolayı öğrencinin de öğretmeninde başarısı tam olarak belirlenemeyebilir. 

Bu zamana kadar pek çok sınavda ter döktünüz. Bundan sonra da hayatınızda önem arz eden pek çok sınavla karşılaşacaksınız. Üniversite sınavı belki de bu sınavların en kapsamlı ve yorucu olanıdır. Ülkemizde pek çok öğrencinin ana sorunu üniversite sınavına hazırlık döneminde ‘temel eksikliğidir’.

İnsan sınavdan çok bilmediklerinin korkuttuğunu, hayatın kendisinin de bir sınav olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Unutmayın ki hayat mücadelelerle dolu ve uzun bir yolculuktur. ‘Gidilen yolda gerekli olan şeyler yapılmaz ise, insan sonuca varamaz.’

Sevgili gençler geleceğimizi sizlere emanet edeceğimiz günler yaklaşırken sizin bilim, fen ve teknoloji adına kendinizi çok geliştirmenizi temenni ediyorum. Bilim ve fen kısmından Kimya’yı sevdirmeyi kendime bir borç biliyorum.

Okurlarımın da, değerli öğretmenlerimizin görüş bildirip sorular yöneltmekle, yeni konular önermekle ve beni eleştirmekle bu köşeye destek olmalarını diliyorum.

Bize bu fırsatı tanıyan Erzincan’ın en kapsamlı haber sitesi Nehaber24’e değerli desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Sevgili okurlar ve öğrenciler; yüzünüzden gülümseme, gönlünüzden kimya sevgisi eksilmesin.

Yeni yılın sizlere, ailelerinize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve sağlık getirmesi temennisiyle

Görüşmek üzere...