Meyve ağacı dikmek; eğer bu konuda tecrübeliyseniz kolay bir işlemdir. İlk kez ağaç dikecek olanlar ise doğru meyve fidanı kullandıklarından emin olarak dikim işlemlerine başlamalıdır. Meyve ağaçları dikimi için en doğru dönem ekim ayından başlayarak nisan ayı ortasına kadar olan zamandır. Fidanlar don olaylarına maruz kalmayacaklarsa diğer aylarda da dikilebilir.

Ağaçlar için nasıl fidan dikileceği ile ilgili teknik bilgilere 1001Fidan üzerinden ulaşabilir, işlemlerinizde doğru yöntem ve uygulamaları öğrenebilirsiniz. 1001fidan.com peyzaj projeleri hizmeti vermektedir. Ayrıca site bu alanda kullanılacak çiçek, tohum, fidan ve özel bitkiler için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir adrestir.

Meyve Fidanları Kaç Günde Bir Sulanır?

Meyve fidanları dikildikten sonra ilk dönemlerinde mutlaka haftada bir sulanmalıdır. Büyüme evresinde alacakları yeterli su, uzamalarında etkili olacaktır. Yağış miktarının az olduğu bölgelerde ve sıcaklık derecelerine göre iki ve iç günde bir sulamak daha uygun olacaktır. 

Yetişkin meyve ağaçları ve meyve fidanları için, bahar dönemlerinde yağış miktarı fazla ise sulama yapılmaması gerekir. Doğru sulama yöntemlerini uygulamak için her meyve için mutlaka bilgi sahibi olmak ve araştırma yapmak gerekmektedir.

Meyve Fidanı Kaç Yaşında Meyve Verir?

Meyve fidanı doğru dikim yöntemleri uygulanarak dikildikten sonra, ihtiyacı olan nem oranında sulama işlemleri de tamamlandığı takdirde istenilen verime kavuşacaktır. Ekilen meyve fidanı türüne göre meyve verme süreleri değişmektedir.

·        Armut

·        Elma

·        Kayısı

·        Kiraz

·        Şeftali

·        Erik gibi bodur ağaç tipine sahip olan meyve fidanları iki yıl içerisinde meyve vermeye başlar.

Geleneksel bahçelerde yetişen meyve ağaçları iklim koşullarına bağlı olarak, üçüncü yıllarında genellikle meyve vermeye başlar. Tropik ve egzotik meyve yetiştirmek isteyenler için meyve alma süreleri mutlaka farklılık gösterecektir. Farklı türde meyve fidanlarını, ülkemizde kaliteli koşullarda yetiştiren firmalar bulunmaktadır. Bu firmalardan satın alacağınız fidanlar için doğru yetiştirme yöntemleri hakkında bilgi alabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Sertifikalı Meyve Fidanı Nereden Alınır?  

Tarım Bakanlığına bağlı kuruluşlar tarafından denetimi yapılmış olan ve belirlenen kurallara uygunluk gösterdiği kanıtlanmış fidanlara sertifika verilmektedir. Özellikle egzotik meyvelerde sertifika şartlarına uyum göstermek önemlidir. Sertifikalı meyve almak için güvenilir adreslere başvurulmadır.

En güvenilir adreslerden birisi olan ve çok sayıda meyve fidanı temin edebileceğiniz 1001fidan.com’dan sertifikalı ürünleri satın alabilirsiniz. Merak edilen her konuda bilgi alabildiğiniz, farklı teknik konuları öğrenebildiğiniz sitede uygun fiyatlı çok sayıda bitki ve fidan bulabilirsiniz.