Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Hastanesi'ni bombalamasını şiddetle kınadı. Özarslan'ın yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in bu eylemi, evrensel hükümleri yok sayan ve daha önce tarihte görülmemiş bir aşağılık eylemdir. Bu olay, İsrail'in insanlık dışı bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtlar nitelikte.

Özarslan, söz konusu saldırının sivilleri, çocukları ve yaralıları hedef aldığını belirterek, bu tür bir katliamın yalnızca insanlık dışı bir toplum tarafından gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Türk Milleti olarak tarih boyunca mazlumların yanında, zalimlerin karşısında durduklarını ve İsrail'e yönelik tüm lanetlerin kendilerinden olduğunu ifade etti.

Açıklamasının devamında, sadece lanetlemekle kalmayıp İslam dünyasına da seslendiklerini ve yıllardır İsrail tarafından sömürülen ülkelerin bu zulme göz yumduğunu belirtti. Bu ülkeleri, İsrail'i desteklemekle suçladı ve onlara seslendi.

Özarslan, Türk Milleti olarak her an göreve hazır olduklarını ve Genel Başkanları Sayın Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle Kudüs ve Gazze'nin sadece İslam'ın değil, aynı zamanda Türk Milleti'nin de meselesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, İslam topraklarının tamamının İslam'ın kutsal mirası olduğunu ve koruyucusunun Allah olduğunu belirtti.

Erzincan'da tarihi eser niteliğinde hayvan figürlü kaya parçası ele geçirildi Erzincan'da tarihi eser niteliğinde hayvan figürlü kaya parçası ele geçirildi

Açıklamasını, Filistinli kardeşlere selam göndererek sonlandıran Özarslan, Allah'tan Filistinli kardeşlerin yardımcısı olmasını diledi ve selamlarını Türkeli'den Filistine iletti.