AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Cumhuriyetin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı”nı değerlendirdi.

Erzincan’da 2 gün süren “Cumhuriyetin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı” sona erdi. AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise çalıştay hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin 100. yılında; Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı şehrimiz için çok faydalı geçmiştir.

Çalıştay amacı doğrultusunda insanlar, huzurlu bir şehir ortamında, kendilerini, çocuklarını geleceğe taşıyacak bir ortamda hayatlarını idame etsinler istiyoruz.

Erzincan sanayi, eğitim, turizm, tarım kenti olarak büyüyor. Şehrin tüm dinamikleri ile marka kent Erzincan için hep beraber çalışacağız. Bu çalışmaların bir altyapısı olarak gerçekleşen çalıştay ile bu sürecin daha da olgunlaştırılarak olumlu manada yol alınabileceğine inanıyorum. Şehirlerin binaları, cadde ve sokakları ile bir ruhu var. Bizim de vizyonumuz da daima enerjisi yüksek canlı bir şehir var. Bu düşünceden hareket ile her daim hizmet aşkıyla milletimiz için yol alıyoruz.

Tarımda, kültür turizmde, eğitimde, Organize Sanayi Bölgelerinin güçlenmesiyle atılacak adımlar yeni bir Erzincan için çok kıymetli olacaktır. Bazen bir şehri markalaştırmak, görünür kılmak, farkındalık oluşturabilmek için o şehrin insanlarının oraya ait olduklarını hissetmeleri gerekir. O şehrin değerlerini bilmeleri, o şehrin değerleriyle ileriye doğru yürümeleri gerekir. Erzincan’ımızın geleceğini birlikte tasarlamak, vizyonunu oluşturmak, şehrin geleceği için gerekli olan stratejileri ve ihtiyaç duyulan eylem planlarını belirlemek üzere yapılan programda; Başta Valimiz ve Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Erzincan’ımızın kalkınmasında, büyük heyecan ve katma değer sağlayacağına inandığım çalıştaya katkıda bulunan tüm sektör temsilcilerine, akademisyen hocalarımıza, kurum müdürlerimize, STK’lara ve adını sayamadığım herkese teşekkür ederim.

Çalıştaya damga vuran Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun öncülüğünde hazırlanan Erzincan Kültür ve Turizm Rotası haritası da çok güzel bir çalışma olmuş. Şehrimize katkı sunacağından şüphemiz yok. Kendisine Erzincan adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel işlere imza atarak şehrimizi hak ettiği vizyona kavuşturacağız."