Erzincan'da Kutadgu Bilig'in Anlamı ve Etkisi Masaya Yatırıldı Erzincan'da Kutadgu Bilig'in Anlamı ve Etkisi Masaya Yatırıldı

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Sivas-Erzincan hızlı tren hattı ve Erzincan'daki altyapı projeleri hakkında Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu'na sunduğu soru önergesi ile bilgi talep etti.

Karaman, soru önergesinde, Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının Erzincan halkının en büyük arzusu olduğunu belirterek, "Sivas-İmranlı arasında yapılan ihalelerin hızla tamamlanmasını ve İmranlı-Erzincan kesiminin de acilen ihale edilmesini" talep etti. Ayrıca, Erzincan-Trabzon-Erzurum-Kars hızlı tren hattı çalışmalarının başlamasını istedi.

Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu'nun verdiği cevapta ise, İpek Demiryolu Koridoru'nda yer alan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars arasında planlanan hızlı tren hattı projesi hakkında bilgi verildi. Sivas-Zara kesiminde altyapı çalışmalarının devam ettiği, Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kesiminde revize proje çalışmalarının planlandığı ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının iki kesim halinde projelendirildiği ifade edildi. Proje çalışmalarının 2024 yılında tamamlanması hedeflendiği belirtildi.

Karaman, komisyon toplantısında yaptığı açıklamada, Erzincan'da hizmet veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Erzincan halkı adına teşekkür ederek, özellikle Trabzon-Erzincan-Refahiye-İliç-Kemaliye-Malatya arasında uzanan duble yolun acilen tamamlanmasını, Erzincan il sınırlarında bulunan Kızıldağ, Sakaltutan ve Ahmediye tünellerinin kış aylarında kapanmaması için acil önlemlerin alınmasını talep etti. Ayrıca, yatırım programında bulunan Erzincan-Kemah-İliç yolunun hızla tamamlanması ve devam eden Erzincan-Başköy-Çayırlı yolunun da bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade etti.