Erzincan Emniyet Müdürlüğünde kullanılmak üzere geçtiğimiz aylarda alınan 5 büyük, 4 adette küçük motosikletleri kullanacak personeli için düzenlenen 15 günlük eğitimin ardından düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende kısa süreli eğitim alan gazetecilere de sertifika verildi. Asayiş Müdürlüğü bünyesinde dört, Trafik Müdürlüğü bünyesinde bir ve Toplum Destekli Büro Amirliğinde kullanılacak olan dört motosikleti kullanacak personele, Erzincan Havaalanı bölgesinde Sürüş Teknikleri Eğiticisi Melih Yeşildağ nezaretinde Güvenli Motosiklet Sürüş Teknikleri konusunda eğitim verildi. Verilen eğitimlerin ardından Erzincan Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde sertifika töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Güvenli Motosiklet Sürüş Teknikleri Eğitmeni Melih Yeşildağ, 15 gün süresince 21 personele günlük 8 saat sürüş eğitimi verdiğini belirterek “ Türkiye’de motorlu trafik polisleri bu eğitimleri alıyorlar. Halkımızın da bu eğitimleri almalarını istiyoruz. Bilinçli motorcular, bilinçli halk, bilinçli polis olmasını talep ediyoruz “dedi.

            Eğitimler sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan slayt gösterisinin ardından Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel “ Caddelerinin düzgünlüğü ve zeminlerin iyi olması motosiklet kullanımını arttırıyor. Biz Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak önce kendi personelimizi yetiştirip daha sonra Erzincanlı motosiklet kullanıcılarını bilinç oluşturmak için kolları sıvadık ve İlkini gerçekleştirdik. Biz polisimize tedbirli olmayı öğrettik bu kursta bilinçli motosiklet kullanmayı öğrettik yakın gelecekte yapılacak projelerle de tüm vatandaşlarımıza motosiklet kullanımı ile ilgili bilgilendirmeler yapacağız” diye konuştu

Ardından belge almaya hak kazanan 21 polis memuru ve 3 gazeteciye belgeleri verildi.