Erzincan’da özel bir salonda gazetecilerle ile bir araya gelen Erzincan MÜSİAD il başkanı Ertan Buyruk görev yaptıkları bir yılını değerlendirdi. Buyruk yaptığı açıklamasında, “Bildiğiniz üzere 13.07.2021 tarihinde MÜSİAD görevini devraldık. Bizlere bu görevi layık gören MÜSİAD ailesine müteşekkirim. “Zahmetsiz rahmet olmaz” sözü ile yola çıktık. Öncelikle güzel Erzincan’ımız için hangi projeleri üretebiliriz, ne gibi faydalarımız olur, MÜSİAD ailemizle değerli ekibimle istişarelerde bulunarak yoğun bir çalışma temposuna girdik.

24 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Devraldığımız Erzincan MÜSİAD Başkanlığımızı bir yıldır devam ettiriyoruz. Bu süre içerisinde Batı Karadeniz’de gerçekleşen sel felaketinde Erzincan MÜSİAD olarak 50 bin adet maske yardımında bulunduk. Üyelerimizle bir araya gelerek 12 yönetim kurulu ve 12 genel toplantı olmak üzere toplamda 24 toplantı gerçekleştirdik. Yine 11 Eylül 2021 tarihinde genel merkezimizde başkanlar düzeyinde yapılan genel kurula katılım sağladık. Yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber OSB’de faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettik. İş kolları ile ilgili karşılaştıkları sorunları dinleyerek MÜSİAD olarak onların yanında olduğumuzu ve karşılaştıkları sorunları gücümüzün yettiği kadar çözebileceğimizi belirttik.

ÇOK SAYIDA FORUM DÜZENLENDİ

Erzincan MÜSİAD olarak gerek kurumsal işyerlerine gerekse yerel esnafa çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. 12 adet iş gezimizin yanında İstanbul’da altı kez olmak üzere başkanlar düzeyinde toplantılara katıldık. İlk iş gezimizi OSB olarak kendisini geliştirmesi için Gaziantep’e yönelttik. Erzincan MÜSİAD ve Gaziantep MÜSİAD olarak iki şehri kardeş şehir ilan ettik. Gaziantep MÜSİAD başkanımız Sayın Fatih Muhaddis Fedaioğlu eşliğinde OSB’de faaliyet gösteren iş insanlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Daha sonra MÜSİAD şubelerimizin bölge ve iller arası iletişim, işbirliği ve diyaloglarının arttırılması için Samsun şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. bölge bölgesel toplantısına katıldık. Kendi sektörlerinde B2B dediğimiz ikili görüşmeler sağlandı. Malezya’dan Mısır’a Fas’tan Bosna Hersek’e kadar çok sayıda forum düzenlendi.

2021 YILININ ZİRVE BAŞLIĞI “FARK ET” OLARAK BELİRLENDİ

MÜSİAD 2021 yılında, yaklaşık 1000 seçkin iş insanına ev sahipliği yapan Bakü’de düzenlenen 320 milyonluk 25. İBF Uluslararası İş Forumu’nu gerçekleştirdi. Bu iş formuna dört arkadaşımız ile katılım sağladık. Kardeş ülke Azerbaycan’a iş gezisi gerçekleştirdik. Ticari ilişkiler hakkında bilgi alışverişi yaptık. Bu nedenle iki ülke arasındaki potansiyeli arttırmayı hedefleyen çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bursa Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 104. genel idare kurulu toplantımıza beş arkadaşımız ile katılım sağladık. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından işadamları ile bir araya gelerek MÜSİAD ’ın yeni dönem çalışmaları, otomotivde yeşil dönüşüm ve gelecek hedefleri hakkında istişarelerde bulunduk. Bilindiği üzere dördüncüsü düzenlenen MÜSİAD Vizyoner21’de, 2021 yılının zirve başlığı “fark et” olarak belirlendi. Bu toplantıya da Erzincan MÜSİAD olarak altı arkadaşımız ile katılım sağladık. Vizyoner zirvesi, Türkiye’nin en güçlü ve beynelmilel iş insanlarının bir araya geldiği ve bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD tarafından iki yılda bir organize edilen bir zirvedir.  VİZYONER zirvesi Türkiye’nin ve dünyanın iş insanlarını bilgilendirmek, geleceğe hazırlamak ve güven odaklı iş bağlantıları geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla toplum yararına düzenlenen bir etkinliktir.

105. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISINA BAŞKANLAR DÜZEYİNDE KATILIM SAĞLADIK

Genel başkanımızın teşrifleri ile MÜSİAD Erzincan olarak huzurevinde erken doğan büyüklerimizle birlikte bir iftar programı gerçekleştirdik. Böylece hem erken doğan büyüklerimizi ziyaret ettik hem de onlarla birlikte iftar yaparak mutluluklarına ortak olduk. Almanya’nın Karlsruhe eyaletinde gerçekleştirilen 105. Genel İdare Kurulu toplantısına başkanlar düzeyinde katılım sağladık. Toplantıda bölgesel çalışmalarımızı ele aldık. Almanya Hessen şubemizi ziyaret ederek hasbıhal ettik.  Erzincan MÜSİAD ve Hessen MÜSİAD olarak iki şehri kardeş şehir ilan ettik. Hessen MÜSİAD başkanı Muhsin Kıdık eşliğinde iş insanlarını ziyaret ederek Erzincan Frankfurt arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla temaslar gerçekleştirdik.

GELECEĞİN AYDINLIĞINA GENÇLERİMİZ İLE KAVUŞACAĞIZ

Gaziantep Şubemizin Bin 600 iş insanına ev sahipliği yaptığı ve Türkiye’de ikinci kez organize edilen 2. IBF Türk-Arap iş zirvesine dokuz arkadaşımız ile katılım sağladık. Kardeş şehir Gaziantep’te yapılan zirvede fuar alanında stant açan firmalarla B2B dediğimiz ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Ayrıca bu firmalarla ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bilgi alışverişi yaptık. Dolayısıyla iki şehir arasındaki potansiyeli artırmayı hedefleyen çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Erzincan MÜSİAD başkanı olarak gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve genç girişimcilerimizin artık ön planda olmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü “geleceğin aydınlığına gençlerimiz ile kavuşacağız” mantığıyla çalışmalarımızın arasında Genç MÜSİAD oluşumu vardı.

GENÇ MÜSİAD ERZİNCAN‘I KURDUK

Genç MÜSİAD Erzincan‘ı kurduk. Buradan onun müjdesini sizlere vermek istiyorum. En kısa sürede de çalışmalarına başlayacaklar.  İlimizin gelişerek kalkınmasına, iş adamlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde vizyonunu geliştirecek sosyal ve ekonomik alanlarda gelişmesine katkı sağlamaya çalışacağız. Öncelikle tüccarlarımızın daha iyi bir seviyeye gelmesi noktasında MÜSİAD ne yapabilir bu konu üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız.

OSB’MİZİN YÜZDE 70 DOLULUK ORANINI DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ

OSB’mizin yüzde 70 doluluk oranını daha üst seviyelere taşıyacağız. MÜSİAD üyesi olan ve Organize Sanayi Bölgemizde bulunan tüccar arkadaşlarımızla beraber hareket ederek ya da kendilerine ziyaretler gerçekleştirerek ithalatta ve ihracatta ne tür eksiklikleri, sorunları söz konusu ise onlara yardımcı olmaya gayret ediyoruz. MÜSİAD’ın, evrensel olarak bakıldığı zaman, birçok ülkede birçok şehirde olduğu gibi Türkiye genelinde de her ilde hatta neredeyse her beldede şubesi vardır. Bu nedenle bu kadar prestijli bu kadar kurumsal olan böyle bir sivil toplum örgütü içerisinde Erzincanlı tüccar arkadaşlarımızın olmasını istiyoruz. “Birlikten güç doğar” mantığı ile tüccar arkadaşlarımızla, esnaf arkadaşlarımızla ya da sivil vatandaşlarımızla da olabilir hep beraber hareket etmek istiyoruz. Bu nedenle MÜSİAD ailesinin içerisinde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.  Erzincan’ımızın kalkınmasında gücümüzün nispetinde beraber çalışmalar yapalım. Sürdürülebilirlik ve esnekliğe değer vermek ekonomik bir gerçekliktir. Gelin hep beraber bu gerçekliği de yakalayalım” dedi.