CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik, umut, gönül alma ve toplumsal dayanışma vurgusu yaptı. Sarıgül, bayram boyunca Erzincan’da olacağını belirterek, vatandaşlarla bayramlaşacağını ifade etti.
“Her Gecenin Bir Sabahı Vardır”
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ancak umudun korunması gerektiğini belirtti.
Sarıgül mesajında, “Bir bayramı daha coşkuyla, sevinçle, heyecanla, varlık içinde huzur içinde karşılayamadık. Ama inanıyorum ki ve inanmamız gerek ki bugünler geçecek. Her gecenin bir sabahı vardır” ifadelerini kullandı.
Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de yer alan İnşirah Suresi’ndeki mesajına dikkat çeken Sarıgül, “Her zorlukla beraber bir kolaylık var, her zor günün bir iyi günü var” sözlerini hatırlattı.
Sarıgül, ataların “Kara gün, kararıp kalmaz” sözünü de anımsatarak, “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onu aşar” dedi.
“Makamlar, Mevkiler Geçicidir”
Açıklamasında gönül yapmanın, kalp kazanmanın ve hizmet bırakmanın önemine vurgu yapan Sarıgül, makamların ve mevkilerin geçici olduğunu ifade etti.
Sarıgül, “Allah’ım hepimize kalp kırarak değil, kalpler yaparak, gönül inciterek değil, gönül alarak, zorlaştırarak değil kolaylaştırarak yaşamayı nasip etsin. Mal mülk yalandır. Önemli olan kalpleri kazanmaktır. Önemli olan eserler ve hizmetler bırakmaktır. Önemli olan göz açıp kapanana kadar geçen bu kısacık hayatın ardından ‘Allah ondan razı olsun’ dedirtebilmektir” ifadelerini kullandı.
“Bayram Boyunca Can Erzincan’da Olacağım”
Kurban Bayramı’nı Erzincan’da geçireceğini belirten CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bayram namazını Terzibaba Camii’nde kılacağını söyledi.
Sarıgül, bayram boyunca ilçelerde ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaşacağını belirterek, “Bayram boyunca can Erzincan’da olacağım. Bayram namazını Terzibaba Camii’nde kılacağım, ilçelerde ve köylerde vatandaşlarla bayramlaşacağım” dedi.
Sarıgül, Kurban Bayramı’nın Erzincan başta olmak üzere tüm Türkiye’ye ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül açıklamasını, “Kurban Bayramı’nın başta can Erzincanlı hemşerilerim olmak üzere tüm milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını; bolluk, bereket, barış ve adalet getirmesini diliyorum. İyi bayramlar” sözleriyle tamamladı.
Next





