Son dönem belki bana denk geliyor, belki de genelin dikkatini çekiyor. Toplumsal olarak güce biat ve haksızlıklara sessizlik normalleşti..

Niye şaşırıyoruz buna anlamıyorum,
Daha dün şapka takmadığı için Rize'ye top atışı yağdıran biz değil mi idik?
iktidara oy vermediği, kendi evladına sahip çıktığı için Kırşehir i illikten çıkarıp ilçesi Nevşehir i il edip bağlayan biz değil mi idik ?
Çapanoğlu isyanını bahane edip Tren yolunu sırf Yozgat'a girmesin diye Kayseri ye zık zak yaptıran biz değil mi idik?

Daha niceleri var örnekleyebileceğimiz, daha devletin ilk yıllarında bunları yaşayan şahit olan bir toplumdan hangi sağlıklı kararı bekliyoruz ? Baskıcı bir toplumdan hangi özgür iradeyi bekleyeceğiz ve o iradeden de sağlıklı nesiller umacağız zor azizim zor..

Her on yada yirmi yılda bir askeri cunta ile botu kafasına yemiş bir milletiz, deyimlerimiz bile anlatır haleti ruhiyemizi ‘’İleri gidersen alnına vururlar, geri kalırsan tabanına basarlar’’ nereden çıkaracağız cesur atılımcı nesilleri, doğru yanlış adam araba üretmeye kalktı kırk tane kulp takıp adamı batırdık, opel batacağı zaman devlet ortak olup sübbanse etti, milletleşme ve devletleşme sürecinin tamamlanması lazım ki bağımsızlığımızı kazanalım, bağımsızlığını kazanan firmalar opel uygulaması yapar biz ise canını alır kenara atarız..

Dünyada devletleşme sürecini tamamlamış toplumlardan çıkıyor devasa bilim adamları, gelecek hesabı ve ekonomik kaygıdan kurtulamıyoruz ki devletleşme evrimini tamamlayalım, bunu tamamlayamamamız içeride ve dışarıda kabul görür ciddiye alınırlılığımızı asgariye indirir.

Eğer hakkını savunan ülkesine fikir üretip ürün geliştirip katkıda bulunacak bir toplum hedefliyor isek önce o toplumun kafasından yarın hesabını silin, devletin her an başına indireceğini düşündüğü topuzu psikolojik olarak kaldırın, siz millete güvenin o zaten karşılığını verir..

Daha güveni yarınlara el birliği ile..

Merhaba merhaba merhaba….