Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Emniyetin gizli kahramanları olan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünce Erzincan’da meydana gelen olaylara hızlı, etkili ve profesyonel çalışma gerçekleştiren Olay Yeri İnceleme birimi çalışmalarına yer verdi.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı; “Delilden zanlıya ulaşma prensibinin hayata geçirilebilmesi adına adlî süreçte çok önemli bir yer tutan olay yeri incelemesi, aynı zamanda etkin bir soruşturmanın yapılabilmesinin de aslî öğelerinden biridir.

DOĞRU VE ETKİLİ SONUCA ULAŞILABİLECEK

Dolayısıyla soruşturma evresinin en önemli unsurlarından biri olan olay yeri incelemesi ancak usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirildiğinde, adlî olayların çözülmesinde doğru ve etkili sonuca ulaşılabilecektir.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ilimizde meydana gelen adli olaylarda hızlı, etkili ve profesyonel bir çalışma gerçekleştirerek, adli tahkikat yürüten birimlerimize destek sağlamaktadır.

Olay Yeri İnceleme ekiplerimiz, suç mahallerinde yaptıkları başarılı incelemeler ve titizlikle topladıkları delillerle ilgili birimlerin işini hayli kolaylaştırmaktadır.”