Erzurum’un Tekman ilçesinde yol kenarında park halinde bulunan bir otomobil, bilinmeyen bir sebepten dolayı bir anda alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın, çevrede bulunan vatandaşların cep telefonları ile kaydedildi. Görüntülerde aracın adeta alev topuna döndüğü ve müdahale edilmeden tamamen yanarak kül olduğu görüldü.

Olay, Tekman ilçe merkezine yakın bir noktada meydana geldi. Ana yol kenarında park halinde bulunan otomobil, henüz belirlenemeyen teknik ya da dış etkenlerden dolayı bir anda yanmaya başladı. Yangının sebebi hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, aracın tamamen kullanılmaz hale geldiği öğrenildi.

Araç saniyeler içinde kül oldu

Cep telefonu kameralarıyla kaydedilen görüntülerde, alevlerin çok kısa sürede aracı sardığı ve kimsenin yangına müdahale edemediği dikkat çekti. Çevredeki sürücüler yangını izlerken, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaştığında aracın tamamen yandığı belirtildi.

Yetkililer, otomobilde çıkan yangının nedenini araştırmak üzere inceleme başlattı. Elektrik aksamı, yakıt sistemi veya başka bir sebepten çıkmış olabileceği değerlendiriliyor. Araç yangınlarının önlenmesi için vatandaşlara düzenli bakım yaptırmaları ve park halinde araçları uzun süre çalışır bırakmamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Kaynak: İHA