Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl Bakanı Ayhan Doğan,  yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, ‘‘Bizim tabanımızda kazanamayacaklar algısı var, yapılan algı yanlış bir algıdır, yapılan algı bizim kendi taban oylarımızı başka yere yönlendirme noktasında yapılan bir çalışmadır. Buna hem partililerimiz hem de İYİ Parti tabanı itibar etmeyecektir’’ dedi. 

CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, 31 Mart Yerel seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.  Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘‘Erzincan’da ilk ilk kez yerel yönetimler seçimlerinde bu kadar asıldık. Erzincan’ı seviyoruz, ben doğdum doğalı bu şehirdeyim,  doğdum doğalı birçok Sivil Toplum Örgütlerinde, Yerel yönetimlerde ve Erzincan’da çok büyük hizmetlerde bulunduk, hep birlikten, beraberlikten yana tavır sergiledik, 3 aydır yaptığımız çalışmalar neticesinde her hangi bir parti ile ne sürtüşmemiz ne de diğer partilere olumsuz bir konuşmamız olmamıştır. Nedeni ise bu seçim bitecek, biz Erzincan’da hep birlikte, başarıyı sağlamak için çalışıyoruz. Bu güne kadar Erzincan’da yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatadır. Bu seçim genel seçim değil, bu seçim bir yerel seçim,  Biz bu yerel seçimde İsmail Taş arkadaşımızı Belediye Başkan Adayı göstererek, projelerle ön plana çıktık. Amacımız Erzincan’ı daha ileriye götürmek, Erzincan’ı daha yaşanabilir bir kent yapmak, Erzincan’da yaşayan İnsanlarımızın refah olarak, sosyal olarak, adalet olarak,  hukuk olarak, Belediye çatısı altında en iyi hizmeti vermek. Bu çalışmaları bu gününe kadar da sürdürdük.

BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAYA HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR

Bugün kendini bilmez bir hanımefendinin Bizim Genel Başkanımıza, Belediye Başkan adayımıza, İYİ Parti Genel Başkanına yaptığı bu çirkin saldırı gerçekten bizi üzdü. Ama biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz, bir çok partili bizi aradı, biz hukuktan, adaletten yana olarak, yapılan işlemle ilgili suç duyurusunda bulunduk ve adalet bunun takipçisi olacaktır. Ama buradan söylüyorum, bu olayları yapanları veya arkalarında birilileri varsa, Erzincan’da ki birlikteliğimizi beraberliğimiz, bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir dedi. Biz projelerimizle adayımızla ön plana çıkacağız bütün Erzincan’ı kucaklayacağız, bütün Erzincan’ı seviyoruz ve Erzincan’ı da güzelleştirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz, umuyoruz, Erzincan’daki hemşerilerimizde bu olayı gerçekten kınarlar, biz bu güne kadar birlik beraberlik içerisinde çalıştık bundan sonrada bu birlikteliği devam ettireceğiz dedi. 

ANKETLER CHP DİYOR

CHP Genel Merkezi 15 Mart tarihli bir anket çalışması yaptığını söyleyen İl Başkanı Doğan, ‘‘Yapılan anket çalışması neticesinde hem alanda hem kurumlarda gittiğimiz zaman, gerçekte de Halkımızın gösterdiği teveccüh ve iyi niyet ve projeler konuşulmalıdır. Yaptığımız ankette birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi çıkmıştır. Buda gösteriyor ki yaptığımız çalışmalar, projelerimiz Erzincan bazında kabul gördü. Umut ediyorum ki Erzincanlı sağduyusunu kaybetmeyerek Cumhuriyet Halk Partisini ve adayımızı Erzincan’da iktidara getirecektir. Buna olan inancım tamdır. Erzincan’ın yeniliğe değişikliğe ve hizmete ihtiyaç vardır’’ dedi.  

YAPILAN ALGIYA PARTİLİLERİMİZ VE İYİ PARTİ TABANI İTİBAR ETMEYECEKTİR
Başkan Doğan, ‘‘Biz çıktığımız ilk günden beri Erzincan’da iddialıyız, bu güne kadar bizim kendi tabanımızda kendi oylarımız, diğer partilere gittiği için oyları yükselmiştir. Şunu görelim genel seçimler yaşadık, bende Milletvekili adayıydım çokta az bir oyla kaybettim. Biz Erzincan’da hep ikinci parti olduk,  bizim tabanımızda kazanamayacaklar algısı var, ben buradan seçmenlerimize şunu söylüyorum, Erzincan Halkına şunu söylüyorum, projeler bazında, adaylar bazında, araştırsınlar kim daha iyi bu işi yapar, ona göre karar versinler. Biz iddialıyız yapılan algı yanlış bir algıdır, yapılan algı bizim kendi taban oylarımız başka yere yönlendirme noktasında yapılan bir çalışmadır. Buna hem partililerimiz hem de İYİ parti tabanı itibar etmeyecektir. Biz bu konuda iddialıyız, neden derseniz Erzincan’da  MHP’de çok görev yaptı. AK Parti de görev yaptı, yaptıklarına teşekkür ediyorum ama biz Erzincan’ı uçuracağız. Buna olan inancım tamdır diye açıklamada bulundu.