GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Güce ilçesindeki mitingde yaptığı konuşmada, yedi düvele karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Kendileri için Türkiye’nin güvenliğinin önemli olduğunu dile getiren Canikli, "Bu ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde tek parça olarak 780 bin kilometre karesinin bir bütün olarak muhafaza edilmesidir. Bu bütünlüğe birliğe kim el uzatırsa o eli kırarız, kırıyoruz, kırmaya da devam edeceğiz." dedi.

"Ne oldu dost bildiğimiz ülkeler terör örgütlerine bizde olmayan en ileri silahları verdiler de ne oldu?" diye soran Canikli, "Hepsini söküp attık, atmaya da devam ediyoruz. 35-40 yıldır girilemeyen inlerine giriyoruz, Allah’ın izniyle bu milletin evlatları sayesinde. İşimiz bitmedi daha yapacak çok iş var." ifadesini kullandı.

FETÖ ile mücadeleye değinen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mücadele bitmedi, kriptolar olabilir, kendisini gizlemiş bu örgütün en önemli özelliklerinden bir tanesi de biliyorsunuz çok iyi kamuflaj yapıyor, bukalemun gibi. Kendini içinde bulunan ortama uyumlaştırabiliyor, o şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Biliyorsunuz Fetullahçı Terör Örgütü başının bazı fetvaları var, mensuplarına fetvaları var, diyor ki 'gerektiği zaman içki içebilirsiniz', aynen böyle. 'Her türlü kuralı ihlal edebilirsiniz' diye Fetullah Gülen denilen o terörist başının örgüt mensuplarına gönderdiği talimatlar var, bunları biz biliyoruz, herkes biliyor zaten. Daha başka daha ağır şeyler de var ama onları söylemeyeyim."

Başbakan Yardımcısı Canikli, şu anda halen kendisini gizleyen, hiçbir şekilde örgütle bağlantısını iyi saklamış olan kripto FETÖ mensupları olabileceğine işaret ederek, "Zaman zaman çıkıyor nitekim ByLock görüşmeleri ve oradaki mesajlaşmalardan diğer gizli kalmış örgüt üyelerini şu anda yoğun bir şekilde tespit ediyoruz, temizlenene kadar da mücadelemiz devam edecek, en ufak bir geri adım söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.