Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Erzincan için yürütülen çalışmalar ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında brifing verdi. Başkan Aksun, ‘En önemli projelerinin Aksu Deresi’ndeki 7 Milyon Ton’luk içme suyu ihtiyacını karşılayacak kaynak suyunun suyun cazibe’ ile getirilmesi olduğunu belirterek,  Kızılay ve Taksim Mahallesi ile Merkez Çarşısı kentsel dönüşümde TOKİ’yi düşünmediklerini de söyledi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin ardından teşekkür mitinglerinin onuncusunu Erzincan'da yaptı. 14 EYLÜL Cumartesi günü Bayburt mitinginin ardından kara yoluyla Erzincan'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki TBMM Başkan Vekili Celal Adan, MHP genel başkan yardımcıları Kamil Aydın, Sadir Durmaz ve Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile Erzincan Belediyesine geçti. Belediye girişinde mehteran ekibinin marşlarıyla karşılanan Bahçeli , Belediye Başkanı Aksun'a makamında ziyarette bulundu. Aksun, burada belediye çalışmalarıyla ilgili sunum yaparak önemli konulara değindi. 


HİZMET ALANIMIZ 7 KAT GENİŞLEDİ 
Aksun, , ‘‘31 Mart 2019 tarihinde almış olduğumuz Belediyemiz, eski belediye sınırların 7 kat arttığını ifade ederek, hizmet alanımız 7 kat daha genişlemiştir. 9 Belde belediye ve 3 köyün bağlanmasıyla birlikte yüz ölçümü 7 katına çıkmıştır. Buna bağlı olarak nüfus 95 Binden 138 Bin 600’e çıkmıştır ve bu geniş alana daha iyi hizmet edebilmek için, 26 ‘dan 73’e çıkan Muhtarlıklarımızı bir arada toparlayarak halkımıza daha yakından hizmet verebilmek için Muhtarlıklar Müdürlüğü kurdu’’ dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TOKİ’SİZ PLANLIYORUZ
Kentsel dönüşümde 2 mahalle ve bir çarşının acil dönüşüme ihtiyacı var bunla ilgili yazıyı, Bakanlığımıza yazdık, dönüşüm iznini talep ettik en kısa zamanda dönüşümünü sağlayacağız, Kızılay Mahallesi 214 Bin, Hocabey Mahallesi 204 Bin metrekare alandan oluşmaktadır. En kısa zamanda deprem standartlarını uygun şekilde yapacağız. Ayrıca Kentsel dönüşümü TOKİ olmadan planlıyoruz diye de sözlerine ekledi. 


AKSU ÇAYI PROJESİYLE ERZİNCAN’A İÇME SUYU VERMİŞ OLACAĞIZ
Başkan Aksun, En öneli projeden bizim Turnaçayırı Barajından Aksu çayı diye adlandırdığımız proje ihale aşamasında bunu gerçekleştirirsek eğer, Enerji harcamadan ve çok kaliteli bir suyu Erzincan’a cazibeli bir şekilde içme suyu vermiş olacağız. Cumhurbaşkanımızın 100 projesi arasında. İnşallah bunun ihalesi yapılacak. Bununla birlikte, 1 Megavat Kurutilek 0.25 Megavat Çukurkuyu’da güneş enerjisi sistemleri gerçekleşti ve İller Bankasından kredi talebinde bulunduk dedi 
Aksun, Mali tabloda tasarruf ve israfı önleyerekten devam ediyoruz. İyiye doğru gidiyoruz,  disiplini sağladıklarını ifade ederek borcumuz eksiye doğru çekmekteyiz dedi. 
Daha sonra ise Belediye Başkanı Bekir Aksun ve MHP İl Başkanı Salih Aksu, Genel Başkan Bahçeli’ye ziyaret anısına çeşitli hediyeler takdim ettiler.