Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Erzincan Belediye Başkanlığına Cemalettin Başsoy’un aday gösterildiğini açıklamasının ardından Erzincan Havalimanı'nda Başsoy’u karşılamak için yüzlerce kişi toplandı. 


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzincan Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen mevcut başkan Cemalettin Başsoy için havaalanında karşılama programı düzenlendi.


AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile birlikte Erzincan’a gelen Başkan Başsoy, burada kendisini bekleyen çoşkulu kalabalığa seslererek, bu şehirde bugüne kadar elde edilen kazanımlar asla heba edilmemelidir bundan sonra birlik ve beraberliğimizi hep ön planda tutacağız, önce millet, önce memleket diyeceğiz, dedi. 
Karşılama töreninde bir konuşma yapan AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci; ‘‘Bu gün yeni bir seçim arefesindeyine coşkuyla, heyecanla bir aradayız.Ülkemizde devrim niteliğinde değişimlere imza atan, kalkınmanın, refahın, uluslararası itibarın sembolü olan AK Partimiz, 31 Mart 2019 tarihinden sonra ülke genelinde ve Erzincan’ımızda yeniden destan yazmaya hazırlanıyor. Burada, Sayın Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’a son 5 yılda gerçekleştirdiği çalışmalar ve belediyecilik adına altına imza attığı büyük projelerden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız, Allah’ın izni ile ve sizlerin teveccühü ile bu şehre can Erzincan’a bir beş yıl daha hizmet verecek ve bu şehri ülkemizin parlayan yıldızı haline getirecek inşallah. Buna inanıyor ve kendisine bu kutlu yürüyüşte başarılar diliyorum dedi. 


BU BİR BAŞARI HİKAYESİDİR
 Son 15 yılda şehrimizde gerçekleşen 5 milyar TL’yi aşkın devlet yatırımı, önümüzdeki denemde de artarak devam edeceğini söyleyen Şireci, burada özellikle belirtmek isterim ki son 5 yılda Erzincan Belediyesi, şehrimizde 500 milyon TL’yi aşan bir yatırımla rekor kırdı. Bu bir başarı hikayesidir. Bu şehre sevdalı olan insanların ortaya koyabileceği bir başarı hikayesidir. Böyle bir başarı hikayesi, hizmet aşkıyla gerçekleşir. Bu gün burada, bir söz verelim.Bu güne kadar Erzincan tarihindeki en yüksek oy oranı ile bu şehirde yeni bir rekor kırmak için gece gündüz çalışmak için söz verelim.Türkiye’nin son başbakanı, medarı iftiharımız Sayın Binali Yıldırım’ın yüzünü ak çıkarmak için, Cumhurbaşkanımız liderimiz genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz için yarınlarımız için gösterdiği dik duruşun hakkını ödemek için Erzincan tarihindeki en yüksek oyla bu seçimi tamamlayalım Allah’ın izni ile Erzincan belediye başkanımızla yoluna devam edecek. Bu istikrar demek. Bu tecrübenin iş başında olması demek. Bu zaman ve kaynak israfının önüne geçmek demek. Belediyeye, belediyeciliğe hakim isimlerin göreve devam etmesi demek. Yürüyen projelerin, kesintisiz şekilde devam etmesi demek olduğunu söyleyeyen Şireci,  liderimizin ülkemiz için öngördüğü 2023, 2053 ve hatta 2071 hedeflerine yaraşır bir Erzincan için el ele verelim. Bu hedeflere ancak ve ancak ak kadrolarla ulaşabileceğimizi herkese anlatalım.Yeni bir Erzincan için, sitikrarın sürmesi, erzincan’ın büyümesi için şimdi AK Parti zamanı diyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi. 


OMUZLARIMIZA MUNZUR DAĞI KADAR BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLENDİ
Daha sonra kürsüye gelen Başkan Başsoy, kendisini bekleyen coşkulu vatandaşlara seslenerek şu ifadelere yer verdi;  Yeni bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını yüce mevlamdan niyaz ediyorum.  Aday adaylığı süreci artık geride kaldı. AK Partide görev alma yarışında bulunan tüm aday adayı olan kardeşlerimi cani gönülden  tebrik  ediyorum. Millete hizmet yolunda 17 yıldır tarih yazan milletin partisinde görev almak bir şereftir. Onun için tüm aday adayı kardeşlerimi tekrar kutluyorum, kadere iman edenin kederi olmaz,  bu süreç sonunda görev şahsıma tevdi edildi. Tekrar omuzlarımıza munzur dağı kadar büyük bir sorumluluk yüklendi,  bu yükü ve sorumluluğu hep birlikte taşıyacağız dedi. 


ÖNCE MİLLET, ÖNCE MEMLEKET DİYECEĞİZ
Başkan Başsoy,  9 Kasım 2008 tarihinde millete hizmet yolunda merkez ilçe başkanı olarak çıktığım bu kutlu yolda 3 yıl merkez ilçe başkanlığı, 2.5 yıl İl Başkanlığı, 5 yıl Belediye Başkanlığı yapan bir kardeşiniz olarak hep Yunusca çalıştık haramı haram,  helali helal bildik. İnandığımız değerlerden asla taviz vermedik., Şehrimizi imar ederken sevgimizi ve aşkımızı ortaya koyduk,  etrafı dağlık ortası bağlık evimizde hep beraber mutlu olarak yaşamak için kardeşliği birlik ve beraberliği ön planda tuttuk, ayrımcılığa bölücülüğe asla pirim vermedik bundan sonrada vermeyeceğiz, bütün vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayacağı bir şehir inşaa etmeye çalıştık.” yaradılana yaradandan ötürü sevdik, insanı yaşatki devlet yaşasın düsturu ile hareket ettik. ramazan ayınıda birlikte idrak ettik, muharrem ayınıda birlikte idrak ettik, acımızıda, sevincimizide birlikte paylaştık, birlikte ağladık birlikte güldük,  araçlarımız ayrı olsada amaçlarımız hep Erzincan oldu,  bundan sonrada böyle olacak,  bu şehirde bugüne kadar elde edilen kazanımlar asla heba edilmemelidir bundan sonra  birlik ve beraberliğimizi hep ön planda tutacağız, önce millet, önce memleket diyeceğiz, dedi. 

Beş yıldır şehri can Erzincanımızın alt yapısı üst yapısı yeşil alanları sosyal donatılar yaşanabilir mekanları fiziki olarak inşaa ederken gönülleri kazanmayı gönüllere köprü kurmayıda ihmal etmedik, bundan sonrada gönül belediyeciliğine devam edeceğiz. 
ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, çok konuşup havanda su döğmedik, laf üretmedik iş ürettik hedefimiz Erzincanımızı Dünyanın en müreffeh şehri yapmak, yakında seçim beyennamemizi açıklayacağız, Erzincanımızı kalkındıracak istihtama yönelik çok güzel projeler hazırladık yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. 


HİZMET BAYRAĞINI KALENİN BURCUNA DİKECEĞİZ
Belediye Başkanı Başsoy, İnşallah hep birlikte aydınlık ve mutlu yarınlara 2023,2053,2071 hedeflerine kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz, Dünyada parmakla gösterilecek Can Erzincanı mamur etmeye kalkındırmaya devam edeceğiz., bu duygu ve düşüncelerle buraya kadar zahmet edip geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum.Ayrıca bu görevi şahsıma tekrar tevdi eden dünya lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yine bu süreçte desteğini esirgemeyen bu toprakların evladı devlet adamı gönül adamı halk adamı Erzincan diyince gözleri yaşaran medai iftiharımız abimiz büyüğümüz son başbakan olarak tarihe geçen sayın Binali Yıldırım beyefendiye huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç bilirim.  Bu dakikadan sonra gece gündüz çalışıp hep birlikte yeniden hizmet bayrağını kalenin burcuna dikeceğiz dedi.