Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, vatandaşlardan gelen talep üzerine çeşitli toplantı ve buluşmalar gerçekleştiriyor. 


31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren MHP Erzincan Belediye Başkan adayı Bekir Aksun, özellikle sosyal medya üzerinden toplantı davetleri aldığını ve bu kapsamda farklı mekan ve farklı zamanlarda vatandaşlarla bir araya gelerek samimi bir ortamda sohbetler gerçekleştirildiğini söyledi. 


Kendisine Erzincan halkından büyük bir ilgi olduğunu belirten Bekir Aksun, “Beni daha yakından tanımak isteyen mahalle, köy ve belde sakinleri gerek sosyal medya üzerinden, gerek cep telefonu ile iletişim kurarak her gün farklı bir yerde ve mekânda bir araya gelerek bu toplantılarına davet ediyorlar. Vatandaşlarımızın kendi iradesi ve istekleri ile ortaya koydukları bu tanışma ve dost meclisleri adeta yeni bir akıma dönüşmüş durumda.  Hatta halkımız bu toplantılara “Bekir Aksun’la Sohbet” adını koymuş. Bizi arayan hemşerilerimiz bizimle görüşmek istediklerini belirtiyor, karşılıklı olarak belirlenen yer ve saatte çok samimi bir ortamda bu toplantılar gerçekleştiriliyor. Basının yer almadığı, herhangi bir resmi davet ve kurumsal bir sürecin işlemediği, Erzincan’ın ve Erzincanlının konuşulduğu bu dost meclislerinde sıcak ve içten sohbetler yapılıyor. Bu sohbetlerde halkımız bizim gösterdiği tevazu, samimiyet ve içtenliğe aynı şekilde karşılık vererek onu bizleri bağrına basıyor. Yapılan toplantılar kimi zaman bir aile ortamında kimi zaman ise farklı bir sosyal ortamda gerçekleşiyor. Hane halkı ve mahalle sakinlerinin dışında fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Ayrıca partilerin yazılı propaganda metinleri okunmuyor, kalabalığa hitaben alışılmış siyasi içerikli konuşmalar yapılmıyor. Bu konuda sosyal medyaya yansıyan bazı fotoğrafların ve kısa vidoların ise mahalle sakinlerinin kendilerinin çekip yayımladığı fotoğraflarlardır. Mahalleli tarafından paylaşılan bu fotoğrafların ise yine mahalle halkının oluru alınarak bizim şahsi sosyal medya hesaplarımızda yayımlanmaktadır. Bu toplantılarda ekibimizle Erzincan ile ilgili düşüncelerini hemşerilerimizle paylaşıyor. Daha çok soru cevap şeklinde geçen bu toplantıların sayısı ise her gün giderek artıyor” dedi.  


Toplantılara katılan vatandaşlar ise Bekir Aksun’un yapılan her davete büyük değer verdiği, her davete mutlaka gittiği ve toplantı sona erene kadar orada hemşerileriyle oturarak sorulan her samimi soruya aynı samimiyetle cevap verdiğini ifade ettiler.