Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan il teşkilatı Kulem Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde partililerle bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MHP Erzincan Milletvekili Adayları Bekir Aksun ile Mutlu Özdemir'inde katıldığı programa; Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Mercan Belde Belediye Başkanı Bayram Bilici, MHP İl Başkanı Sakin Sönmez, Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Taşdan, diğer parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, parti yönetimi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Milletvekili Adayı Mutlu Özdemir, düzenlenen organizasyondan dolayı parti yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Milletvekili Adayı Bekir Aksun, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ramazan ayında bizleri bir araya getiren rabbimize şükürler olsun. Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Hanelerimize sağlık ve huzur, işlerimize bereket ihsan eylesin. Çok kıymetli hemşehrilerim, Hepinizin malumu 24 Haziran günü millet olarak belki de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız. Bu seçimin önemini uzun zamandan beri çeşitli kaynaklardan dinledik. Bu seçimle birlikte yeni bir sistem olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tamamen geçmiş olacağız. Bu seçimin siyaseten bir diğer önemi ise ilk defa ittifakların yarışacağı bir yöntem ile seçim yapmamız olacak. Bildiğiniz üzere Bir yanda MHP ve AKP’nin oluşturduğu BBP’nde dışarıdan desteklediği Cumhur İttifakı diğer yanda da CHP, İP ve SP’nin oluşturduğu millet ittifakı vardır. Milliyetçi Hareket Partisinin muhterem Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi; her zaman olduğu gibi güçlü ve bilge liderliği, ilkeli duruşu, ileriyi gören engin siyasi tecrübesi, eşsiz siyasi ahlak ve dürüstlüğü ile verdiği sözün arkasındadır ve hep olacaktır." dedi.

"Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır"

Konuşmasına devam eden Aksun, "Koltuk için menfaat için sözlerini eğip bükmeden, karnından konuşmadan, harbice ve mertçe sözünü söylemektedir. İttifakımızın adı cumhur ittifakıdır, cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ittifaka zarar verecek hiçbir söylem ve davranışın içinde olmadık olmayacağız. Milletimizin özlediği, canı gönülden arzu ettiği bu birlik beraberlik havasını asla bozmayacağız, bozulursa da bozan asla Milliyetçi Hareket Partisi olmayacaktır. Fitneye düşmeyeceğiz, vatan millet düşmanlarının değirmenine su taşımayacağız ve en önemlisi küçük hesapların peşine düşüp, büyük hesapların oyuncağı olmayacağız. 
Diğer ittifak ortaklarımızın da bu duygu ve düşünce içerisinde olduklarından hiç şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu.

"Erzincan bizim yuvamız, vatanımız, ata toprağımızdır"

Erzincan ile var olduklarını ifade eden Aksun, "Çok değerli Hemşehrilerim, genel seçimlerde her ne kadar Ulusal düzeydeki politikalar konuşulsa da bugün ben sizlerle daha yerel sorunlarımızı konuşmayı arzu ediyorum. Burayı bir dost meclisi bilerek; Bu şehirde doğup büyümüş, aşını ekmeğini bu şehirden kazanmış, evlatlarını burada yetiştirmiş ve en önemlisi de şu ki; evlatlarına bu şehirde, Erzincan’da gelecek arayan bir kardeşiniz olarak tüm samimiyetimle sizlerle bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Değerli arkadaşlar, kıymetli dostlar, Erzincan bizim yuvamız, vatanımız, ata toprağımız. Biz Erzincan’la varız. Hani diyor ya şair “Aç kaldım, susuz kaldım terk etmedi sevdan beni”. Biz de afetini gördük, çilesini çektik ama ne memleketimizin sevdası bizi terk etti, ne de biz memleketi terk ettik. Erzincan ne kadar iyi ise biz de o kadar iyiyiz. O ne kadar hareketli ise biz de o kadar hareketliyiz, bereketliyiz." dedi.

"Başbakan çıkaran Erzincan bu imkandan faydalanamadı"

Başbakan çıkaran Erzincan'ın bu imkandan faydalanamadığını sözlerine ekleyen Aksun, "Kıymetli hemşehrilerim, Geçtiğimiz yıllar içerisinde Erzincan’a neler yapılıp neler yapılmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şimdi bunları burada ortaya dökmenin zamanı değil. Ama kesin olan bir şey var biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz. Şehrimizdeki genel kanaat, başbakan çıkaran bir şehrin bu imkândan faydalanamadığı yönündedir. Kaldı ki sayın başbakanımız kendisi de ifade ettiler, herkese iki yaptıysak Erzincan’a bir yaptık dedi ve böylece bu tartışmayı bizzat kendileri bitirdi. 24 Haziran’dan sonra bir başbakanımız da olmayacağına göre,  şimdiye kadar başbakanın yapmadığını bundan sonra kim yapacak onu da siz değerli dostlarımın arkadaşlarımın takdirine bırakıyorum. Değerli hemşehrilerim dedim ya biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz. Gerçekten biz birbirimizin işini, derdini sıkıntısını bilen insanlarız. Şahsım, bu şehirde hem eğitimle, hem ticaretle, hem tarımla ve hem de siyasetle uğraşan bir kardeşiniz olarak sizin bir arkadaşınız, bir dostunuz olarak sizinde samimiyetinize güvenerek kendimi sizlere ayrıca tanıtma gereği duymadım. Çünkü siz beni tanıyorsunuz; ben de sizleri. Ve bu samimiyete bu dostluğa ve arkadaşlığa binaen huzurunuza vekâletinizi almak üzere çıkmış bulunmaktayım. Yiyecek ekmeğimiz içecek suyumuz varsa, nasibimize yazılmışsa inşallah Allah’ın takdiri sizin de teveccühlerinizle toprağımıza vatanımıza özellikle siz değerli hemşerilerime hizmet etmenin şerefi ile şerefleneceğiz." dedi.

"Seni yaşayan bilir Erzincan"

Erzincan'ın sorunlarını çözüm noktasında iddialı olduklarını belirten Aksun, "Kıymetli Hemşerilerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim; Gerçekten ilimizin sorunlarının çözümü noktasında iddialı olduğumuzu ifade etmek isterim. Çünkü hepimiz bu sorunları yaşıyoruz. Bunlar ancak Erzincan’da yaşanarak bilinecek şeyler. O nedenle dedik ya; Seni yaşayan bilir Erzincan. Erzincan Ticaret Odası Başkanım Ahmet Tanoğlu Bey, burada mı, bakın mesela bu dönemde Ahmet Başkanım ticaret odasına bir hizmet binası yapmak istiyor. Artık zamanı geldi gerçekten. İnşallah Allah nasip ederse 24 haziran’dan sonra ilk tuğlayı beraber koyacağız. Her konuda kendisinin yanında olacağım. Hakeza Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanım Yaşar Faruk Günay Bey, burada mı? Süt fabrikalarından birinden bir tanker eksik gelse başkanımın uykularının kaçtığını biliyorum. Ne olacak bu süt? Erzincan Ziraat odası başkanım Tamer Geyik Bey, burada mı; inşallah arazi toplulaştırma işlerini birlikte yürüteceğiz,. Bekleyen bir çok proje var bunları birlikte bitireceğiz inşallah. Şimdi tüm başkanlarımın dertlerini saysam sahura buradan gidemeyiz. Ama inşallah 24 haziran’dan sonra tek tek hepsiyle oturup, esnaf odalarının, borsaların, ne kadar meslek kuruluşu ve stkmız varsa hepsinin Erzincan’ın sorunlarını tek tek çözeceğiz inşallah. İlk etapta sizlerin desteği ile inşallah.

1. Erzincan tarım ve hayvancılık,turizm ve sanayi gelişim planlarını  mutlaka yapıp uygulayacağız

2. Erzincan’daki süt üreticilerinin en büyük destekçisi olacağız. Erzincan’da süt üretimi gelişen ve geleceğin yıldızı olacak bir üretim alanımızdır. Yılın 12’i ayı devam eden geçici işsizliğe neden olmayan gençleri topraklarına bağlayan, iş ve aş sahibi yapan geleceği parlak bir sektördür. Bu nedenle süt hayvancılığının; partimizin ve şahsımın özel ilgi ve alaka alanı olduğunu buradan sizlere ifade etmek isterim. Tabi buna bağlı olarak hayvansal üretimin gelişimi devam eden yatırımların takibi, yeni yatırım alanlarının belirlenerek hayata geçirilmesi de programımızın önemli bir parçasıdır. Hali hazırda Damızlık Birliği Ticaret Odası Ticaret Borsası ve Ziraat odası tarafından planlanan düve merkezinin en kısa sürede faaliyete geçmesi için özel çaba harcayacağız. İnşallah ilk tuğlasını da başkanlarımla birlikte koymak bizlere nasip olur. 

Bunların yanında, 

3. Erzincan – Trabzon Yüksek İişbirliği Konseyini Kuracağız. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon kalkınma kuşağı bizim özel projemizdir. Erzincan – Erzurum Bayburt kalkınma bölgesindeki iller birbirine rakipken, bu kalkınma kuşağındaki iller birbirinin tamamlayıcısı. Biz bu potansiyeli mutlaka değerlendireceğiz. Kuracağımız Erzincan – Gümüşhane -TrabzonYüksek İşbirliği Konseyi ile bu bölgedeki işbirliğini artırıp yerel bir kalkınma dinamiği ortaya çıkaracağız. Bu konuda Trabzon Bölgesi’nin de çok istekli olduğunu biliyoruz. Bu kalkınma koridoru ile yeni yatırımlar, turizm ve ticarette yeni bir dönem başlatacağız inşallah.  

4. Erzincan OSB’nin en yakın takipçisi olacağız.  
5. Erzincan lojistik ve lisanslı depoculuk merkezi mutlaka kurulacak. Söz veriyorum.
6. Erzincan besi OSB’nin en yakın takipçisi olacağız.
7. Heba edilen şeker fabrikasının en yakın takipçisi olacağız
8. Erzincan’daki sulama sorununu kalıcı olarak çözeceğiz ve tarıma dayalı sanayimizi geliştireceğiz.

İnşallah yüce Mevla Takdir ederse, 24 Haziran’da Türkiye ve Erzincan güçlü bir yönetim yapısına kavuşacak, halkımızdaki bu “Sahipsiz Erzincan” düşüncesini silmek için var gücümüzü ortaya koyacağız. " dedi.

"Bizim de derdimiz Erzincan söyleyecekte çok sözümüz var"

Seçimin vatana, millete hayırlı olmasını dileyen AKsun, "Değerli dostlar, arkadaşlar; kıymetli hemşehrilerim, hani derler ya, dertli söyleyen olurmuş. Bizim de derdimiz Erzincan söyleyecekte çok sözümüz var. Ama ne yapalım ki iftar ettik vakit dar, burada sizleri daha fazla bekletmeden sözlerime şu şekilde son vermek istiyorum; Öncelikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin vatanımıza, milletimize, Erzincan’ımıza ve siz değerli hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Davetimize icabet edip iftar soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ve sandıkta Üç hilalin altına mührü vurarak sizin içinizden biri olan bu kardeşinize destek vermenizi bekliyor ve hepinizi yüce yaradana emanet ediyorum. Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından yönetim ve partililer toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

Programın sonunda ise partililer kalabalık grup halinde sloganlar atarak Dörtyolda bulunan Ramazan etkinlik alanına yürüdüler.