ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İnşallah 15 Temmuz, bir ihanetin sonu olduğu kadar eğitimi milli, ekonomisi güçlü, ülkesi güvenli, adil ve huzurlu bir Türkiye'nin başlangıcı olarak tarihe geçer." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünün idrak edildiğine işaret eden Karamollaoğlu, milletin bir kez daha meydanları doldurduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, milletin vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda kararlığını bütün dünyaya gösterdiğini belirterek, "Böyle bir milletin mensubu olmaktan ne kadar iftihar etsek azdır diye düşünüyorum. İnşallah milletimizin bu asil duruşu başta siyasetçilerimiz olmak üzere hepimize örnek olur. İnşallah 15 Temmuz, bir ihanetin sonu olduğu kadar eğitimi milli, ekonomisi güçlü, ülkesi güvenli, adil ve huzurlu bir Türkiye'nin başlangıcı olarak tarihe geçer." ifadesini kullandı.

İsrail ablukası altındaki Filistin'de yaşanan saldırılara da değinen Karamollaoğlu, Kudüs'te bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı.

Karamollaoğlu, 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'nın avlusunda İsrail askerleri tarafından üç Filistinli gencin "hunharca" katledildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bununla yetinmeyen Siyonistler yardıma gelmek için harekete geçen sağlık görevlilerini engellemişler. Bu sağlık görevlilerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine bile mani olmuşlardır. Uzun zamandır Mescid-i Aksa ikinci sefer ibadete kapatıldı cuma günü. Bu tabi orada yaşayanlar için ve bütün Müslümanlar için üzüntü verici bir durumdur. Bundan dolayı İsrail'in bu insanlık dışı saldırısını lanetliyorum. Bütün dünyaya bu hareketlerin, davranışların, saldırıların mutlaka cevabı verilmesi gerektiği konusunda İslam ülkeleri başta olmak üzere uyarmayı bir vazife olarak biliyorum."