AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yaptığı açıklama da; kadın anamız ve varlık sebebimiz olarak çok büyük bir değer ifade eden kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum dedi.

Nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın merhamet, nezaket, estetik ve sevgi eli dünyaya daha bir güzellik ve yaşanırlılık katmaktadır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde, özellikle Ortadoğu’da, Suriye’de ve Filistin’de evlatları katledilen anaların acısını paylaşırken, yapılan katliamlara dur diyemeyen insanlık, büyük bir vebal altındadır. Suriye’deki anaların gözyaşlarının dinmesi konusunda, gerekenin yapılması konusunda bütün dünya devletlerine çağrı yapıyor ve uyarıyoruz. Akan kan dursun. Dünya kadınlar gününde analar artık ağlamasın.

Hayatımıza bu kadar güzel hasletleri katan kadınlarımız haklarına önem vermeyen, onlara ayrımcılık uygulamayan rejimler demokratik rejim olduklarını iddia edemezler. Zira bir toplum da kadına verilen değer, gösterilen saygı hak ve sorumluluklar o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış, bir dünya elbette ki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bu günlerden çok daha güzel yarınlar vaat etmektedir dedi.

Peygamber efendimizin kız çocuklarıyla ilgili uygulamaları, dinimizin kadınlarımıza ve analarımıza verdiği değer, Türk örf adet ve geleneklerimizde Hakanların yanındaki en yüce makamın hatunlara verilmesi, onların hayatımızdaki önemin bir ifadesidir. Kadına karşı ayrımcılık, ırkçılıktan daha kötü, daha tehlikeli ilkeli bir anlayıştır. Böyle bir anlayış kesinlikle kabul edilemez.

Kadın ve aile her zaman güçlü olacak ki toplumsal dokumuzu, millet adına vasfımızı muhafaza edelim. Şanlı tarihimizdeki zaferler ve kurduğumuz medeniyetlerin hamurunda kadın eli vardır. Bu nedenle kadınlarımızın merhamet, nezaket, estetik ve sevgi eli dünyaya daha çok değmeli ki, dünyamız yaşanır olmaktan çıkmasın.

Bu düşüncelerle Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluklar dolu bir hayat diliyorum ifadelerine yer verdi.