AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından şehirde faaliyet gösteren basın temsilcileriyle bir araya gelindi. Düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Gerçekleşen programa Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya ve şehirde görev yapan gazeteciler katıldı.

Büyük ve Güçlü Türkiye Çocuklarımıza Borcumuzdur

İlk olarak konuşan AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci açıklamasında; “18 Ağustos 2018 Cuma günü Ankara kapalı spor salonunda Adalet ve Kalkınma Partisinin 6. Olağan genel büyük kongresi yapılacak. 16 Nisan 2016 halk oylaması sonrası milletimizin onayı ile 24 Haziran seçimleri ile birlikte teyidini alan ve böylece hayata geçen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Liderimiz Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu sevdan aşkım dediği AK Partiye geri döndü.

6. Olağan büyük kongre ile partimiz için bulunduğumuz bu yeni süreçte uyum aşamasını tamamlayacaktır. AK Parti Türkiye’ye hizmet etmeye ant etmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bininciyle demokrasi şöleni içerisinde kongremiz yapılacak. 16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanmış olan AK Parti ilerlemeyi yenilenme ile evrak altına aldı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti makam ve statü olarak değil bir görev ve sorumluluk addediyoruz.  Görev ve sorumluluklarda ki değişim bizler için bir yenilenme ve tazelenme anlamına geliyor. Bu güne kadar hizmet yarışın da bayrağı aldığı noktadan hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız bugünden sonrada hizmet yarışın da daha iyisi için çalışmaya devam edecek. Bizler 18 Ağustos 2018 Cuma günü bütün teşkilatlarımız ile birlikte Ankara Kapalı Spor salonun da olacağız. Aziz Milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler adı ne olursa olsun milletimizin kararlı ve dik duruşu AK parti kadrolarının azmi ve gayreti ile boşa çıkacaktır. Büyük ve Güçlü Türkiye çocuklarımıza borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Kurban Bayramını Şimdiden Tebrik Ediyorum

Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; ”24 Haziran seçimlerinden sonra Milletvekillerimiz yeminlerini etti. Erzincan Milletvekili olarak görevlerine başladılar. Meclis çalışmalarına katılan vekillerimiz meclis tatil olduktan sonra memleketleri Erzincan’a gelerek hemşerileri ve basınla bir araya geldiler. Erzincan’ımızın problemlerini çözmek için seçim çalışmalarımda ki vaatleri için her yerde hemşerilerimizi dinliyorlar. Bugün burada İl başkanımızın liderliğinde milletvekillerimiz siz değerli basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuyorlar.

Başkan Başsoy, 18 Ağustos 2018 Cuma günü Ankara kapalı spor salonunda Adalet ve Kalkınma Partisinin 6. Olağan genel büyük kongresi yapılacak. Kongremizin Ülkemize şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor Yaklaşan Kurban bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Erzincan’ımızın Kalkınmasına Katkı Sağlayacağız

Daha sonra konuşmalarını yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ise; AK Partimizin 6. Olağan Büyük Kongresi Ülkemiz adına büyük önem taşıyor. Bu şartlarda yapılacak olan kongremize Erzincan Halkımızı da bekliyoruz. Seçim öncesi sizlerle birlikte ilimizde çok güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Milletim iz teveccüh gösterdi milletimizin vekili olduk. Bizlerde inşallah bize verilen yetkiyi kullanarak Erzincan’ımıza şehrimize ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Ülkemiz için Erzincan’ımızı için yapılacakları sadece biz vekiller olarak, İl Başkanımız olarak, Belediye Başkanımız olarak değil hep birlikte STK’lar dâhil Erzincan’ımızı daha çok nasıl kalkındırabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. İnşallah beraber çalışarak şehrimize yapılacak yatırımlar olsun geçmişte yapılan yatırımlar olsun bunları hep birlikte takip edeceğiz.

Bundan böyle daha sık bir araya gelerek Erzincan ile ilgili yapılan her türlü yatırımları sizler ile de istişare ederek Erzincan’ımızın kalkınmasına katkı sağlayacağız. Buradan bu vesile ile 18 Ağustos 2018 Cuma günü Ankara kapalı spor salonunda yapılacak olan Adalet ve Kalkınma Partisinin 6. Olağan genel büyük Kongremizin Ülkemize şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor. Yaklaşan Kurban bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Bir Olma Diri Olma Zamanı

Son olarak konuşmalarını yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmasında; “18 Ağustos 2018 Cuma günü AK Parti 6. Olağan büyük kongremiz yapılacak. Bu kongre ilk kez Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında yapacak. Bu kongrede tabii Türkiye'nin sorunlarının ekonomik sorunlarında olduğu bir kongre olduğu için partimiz bu kongrede Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını burada da dinleyeceğiz.  Biz birazcık müsait derslerimize şehrimize dönelim, hakikaten çok iyi bir seçim süreci geçirdik burada hem diğer partiler hem AK Parti ve de basın mensupları çok dostane bir şekilde çalıştılar. Bunun için de özellikle çok teşekkür ediyoruz. Bu seçimden sonra biz vekilimiz ile birlikte Tabii önce Erzincan'da mazbatamızı aldıktan sonra Erzincan'da teşekkür turları yaptık. Daha sonra da biliyorsunuz meclis açıldı.

Türkiye’de ki Bütün İllerden Erzincan'a Askerlerimiz Gelecek

Meclis'te yapılan yeminlerden sonra Türkiye'nin yetiştirdiği son Başbakan Sayın Başbakanımız Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı seçildi, ittifakla seçildi ve de görevine başladı. O arada tabii hükümette kuruldu yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu ve göreve başladı, bu göreve başladıktan sonra hemen meclis hızla Türkiye'nin ihtiyacı olan OHAL ’i kaldırdı ve de seçim süresince bize de sıkça sorulan işte gençlerimizin askerlik ile olan ilişkilerinin düzenlenmesi kanunu çıktı ve böylece 21 günlük temel askerlik Eğitim kanunu çıktı, burada elbette meclis başkanımızın da katkılarıyla Erzincan'da bu eğitim sisteminin içine girdim. Buraya Türkiye’de ki bütün illerden Erzincan'a askerlerimiz gelecek onları da şimdiden Hoş geldiniz diyelim.

 Elbette temel eğitimin Erzincan'da da yapılması bizi de bu konuda biz de mutlu etti.  Son iki haftadır ekonomi ile biraz isterseniz ekonomi ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum, son iki haftadır Türkiye'de Bizim de çok pek beklemediğimiz şekilde ekonomik değişimler oluyor bunu şöyle anlatıyor AK Parti olarak diyoruz ki biz bir kere Türkiye'nin güneyinde bir Terör devleti kurdurmak istemiyoruz.  Zaten işin başlangıcı Burası biliyorsunuz İsrail ile İran arasındaki gerginlik Türkiye'nin güneyinde Terör devleti kurma isteği Amerika'nın buraya verdiği desteği Türkiye bunu istemedi ve Fırat kalkanı Harekâtı ile zeytin dalı Harekâtı ile bu burada bir Terör devleti kurulmasına karşı çıktığını söyledi. Bu da Amerika'nın politikasına Biraz ters düşüyor. Onun için yeni yeni yeni bazı ekonomik tedbirler almak gibi bir yola çıktı. Amerika Bu arada elbette ki FETÖ’nün etkisi de var bunun tespitler var yani Ankara'da bunlarda ilgili bazı çalışmalar var. Bunlar Türkiye yurtdışında kötülüyorlar yok işte orada Bazı sıkıntılar ne olduğunu söylüyor.

Burada ekonomi çevrelerini etkileyen 3 tane etken var diyerek konuşmalarını sürdüren Karaman,  birincisi Türkiye'de yatırımların kararlarında zorlanıyor ekonomik olarak kararlarda zorlanıyor yatırımcılar, ikisi de üye para yatırıp onun faizini alan kesim yani Türkiye'ye para getiren kesimde paralarını Türkiye getirmekten çekiniyor böyle bir durum var. Ayrıca da tabii ki Türkiye'de özel sektöründe borçları var. Onlar da bankalardan sürekli gelecekte borç ödemek için para dolar almaya çalışıyorlar. Bu da dolar da bir takım spekülasyonlara oluşturuyorlar.

Elbette burada ekonomik finansal sıkıntıları olduğu gibi siyasi sıkıntı var hepinizin bildiği gibi işte bir papazın Türkiye'de ceza verilip verilmemesi dolayısıyla Amerika ile olan ilişkiler bu hem papazla hem de diğer konularla anlaşamama dolayısıyla Amerika'nın bize ekonomik ambargo ya doğru yaklaşan bir tavrı var, burada tabii bizi birazcık rahatlatan olaylarda var, Amerika sadece Türkiye ile değil komşularıyla Meksika’yla Kanada ile İran'la Türkiye ile Rusya ile de uğraşıyor, dolayı istek geniş bir cephe açtı ama burada etkilenen ülkeler daha çok bu ülkeler ama bizi biraz rahatlatan bir durum Hem için hem Rusya hem diğer ülkeler Amerika'nın haklı olmadığını söylüyorlar, böylece haklı olunmayan durum karşısında herkes kendi tavrını aldı.  Az önce aldığım bilgiye göre doların ateşi düştü, 6 TL’nin altına düştü. İnşallah biraz daha da rahatlayacak. Çünkü yeni haberler var işte Çin sen bizden en Türkiye'den alüminyum almıyorsan ben senden alırım ya Başka ülkeler bu ihracattaki kısıtlamaları dengelemek için açıklamalar yapıyor. Dolayısıyla sadece dünya Amerika'dan ibaret değil diyoruz ve Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu açıklamaları zaten yapıyor.

Biz Türkiye olarak Kürt halkı olarak ne Çanakkale'de ne de İstiklal Harbi'nde kimsenin boyunduruğu altına girmedik elbette ki stratejik ortağımız Amerika onunla birlikte daha dostça geçirmeyi biz de istiyoruz ama yani bize Emir dikte etmek, şunu şöyle yaptım deme hakkına sahip hiçbir ülke değil Amerika'da değil Dolayısıyla da yer ülkelerinde desteğiyle biz bu krizi inşallah çok fazla ekonomiye eski olmadan atlatacağız güveniyoruz, hükümetimize güveniyoruz Çünkü onlar da bazı tedbirler alıyorlar bakanlarımız tedbir alıyor banka kuruluşları bankalar herkesten bir almanın peşinde İnşallah bu durum toparlanacak durum diyorum. Çünkü kriz olarak da tam görmüyorum biz Türkiye'de krizler yaşadık hepimiz de biliyorsun mesela 2008 krizi bir Finans krizi gene böyle çok fazla Türkiye'de birçok sıkıntılar olacağını herkes söyledi ama Allah'a şükür teğet geçti.

Türkiye'de birtakım krizler olacağını sürekli açıklandı. Ama Allah'a şükür o sıralarda olmadı diyen Karaman, şimdi de bu bir aslında siyasi ağırlıklı bir kriz yani Amerika'nın etkisinden kaynaklanan bir Cristian bir ekonomik kriz olarak da söyleyemiyoruz Ama bugünden itibaren kararlar alınıyor bizde Amerika bizim mallarınızın oraya ihracatında engeller koyuyorsa biz de onun mallarını engeller koyuyoruz diğer ülkelerde Avrupa Birliği de Çin'de Rusya'da bizimle birlikte Kanada Meksika Hatta Güney Amerika ülkeleri dünya tek bir ülke ile ekonomisini yürütmüyor başka ülkelerde var. Bu da bizim avantajımıza gözüküyor. Ben sizden ricam daha çok böyle spekülasyonlara değil de hakikaten hükümetin çalışmalarını biraz daha öne çıkarmanız. Son olarak hakikaten ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği tam da hepimizin aynı şeyi konuşmamız gerektiği bir dönem. Onun için daha fazla bu bunlarla ilgilenmeniz yani krizden çıkmam için biz şimdi Türkiye olarak kongreden önce şu anda maliye bakanımız hazine bakanımız bütün işadamlarını toplayacak orada kongreden sonra dün Perşembe günü toplayacak ve orada tüm bu olayları nasıl geliştiğini anlatacak ve ekonomi bakanı biliyorsun işte sanayicilerimiz ya da iş adamlarımıza 1 kredi 1.2 milyar dolar kredi desteği verecek Böylece hem destekleyeceğiz hem Birbirimize bütünleşik bir biçimde İnşallah bu krizi atlatacağız diye ümitliyiz. Onun için de daha çok kardeşlik daha fazla birbirimize tutumlar daha fazla birlikte olma bir olma diri olma zamanı diyoruz ve hepinize çok teşekkür ediyorum.

 Ayrıca da gelecek hafta biliyorsunuz Kurban Bayramı hem sizin bayramınızı tebrik ediyorum tüm İslam âlemine mutluluklar getirmesini Türkiye’ye mutluluklar getirmesini Erzincan’ımıza mutluluklar getirmesini diliyoruz ve hepinize saygılar sunuyorum “ ifadelerine yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından program soru cevap şeklinde devam etti.