Karakelle açıklmasında "Milletimizin Milli ve Manevi değerlerini art niyetli emelleri için kullanarak devletin bütün kurumlarının kılcal damarlarına kadar giren hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti.

            248 vatan evladını şehit verirken 2196 vatandaşımız gazilik mertebesine ulaşarak bu hain girişimi akamete uğrattı. Bu menfur teşebbüsün gerçek mağduru şehit ve gazilerimizin yanında 80 milyon vatan evladıdır. Zira o vatan evlatları ki  günlerce , haftalarca gece gündüz demeden demokrasi nöbetleriyle Milli İradesine sahip çıkmıştır.

Kanlı darbe girişiminde destan yazan bu millet tarlada ki mahsulünü yakmış , uçakların üstüne atlamış , tankların altına yatmış , namlulara alnını dayamış ve bu eşkıyaya yenilmemiştir. Çünkü bu milletin ordusunun sadece üniformalılardan ibaret olduğunu sananlar yine yanılmış her bir ferdimizin asker olduğu unutulmuştur.

FETÖCÜ darbecilerin milletin silahlarını yine millete yöneltmesine 80 milyon vatan evladı göğsündeki imanla , vatan sevgisiyle ,nasırlı elleri ile karşı koymuştur.

Milletimiz hain FETÖ darbesini bütün yüreğiyle bertaraf ederken sözde müttefik ,sözde demokrasi ve insan hakları havarisi geçinen batının acziyetini büyüyen ve gelişen yeni Türkiye olarak asla unutmayacağız.

15 Temmuz ihanetini sadece bir gece ile sınırlamak mümkün değildir. Öncesi ve sonrası vardır.

Yaklaşık yarım asır boyunca sağ , sol , iktidar ,muhalefet ayrımı yapmadan bulunabileceği her kesimin içine sızarak varlığını sürdüren bu örgütün tek amacı hizmet ettiği emperyalistlere ülkemizi sömürge yapmaktır.

Millet olarak büyük bir cesaret ile feraset ile 15 Temmuz gecesinde Türkiye’yi taşeron örgüt FETÖ ve onu sahibi küresel hegemonyalara teslim etmemiş tarihe geçecek büyük kahramanlıklar sergilemişlerdir.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın değimi ile üniformalarını , inançlarını , bayraklarını , şereflerini bir dolara satan FETÖCÜ hainlere inat Milli İradeye sahip çıkan vatandaşlarımız , birbirlerini tanımasalar da ölümüne kardeş olmuşlardır.

Milletin oyları ile seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı turumu ve dik duruşu , Başbakanımız Binalı Yıldırım’ın dirayeti sayesinde bertaraf edilen bu kanlı saldırı neticesinde Ömer Halisdemir , İlhan Varank , Erol Olçok , Cennet Yiğit , Ayşe Aykaz , Türkmen Tekin gibi 248 vatan evladı şehitler kervanına katılırken cennet vatanı bir kez daha milletimize kazandırmışlar, milletimizin toplumsal hafızasına yeni bir kahramanlık destanı eklemişlerdir.

            Yaşanan hadisenin hukuki ifadesi “Vatana ve millete ihanettir.” İnsan aklının alamayacağı ölçüde vahşet içeren bir ihanettir.

            Aziz milletimiz varlığına istiklaline ve istikbaline kasteden bu darbe girişimine karşı ilk andan itibaren kendisine yakışan tavrı ortaya koymuş egemenlik hakkına sahip çıkmıştır.       

            Halkımızın güçlü iradesi tankın gücünü yenmiştir. Darbeci çete hiç beklemediği bu milli tavır karşısında ezilmiş ve zelil olmuştur.

           Milletimizin bu asil duruşu demokrasi yürüyüşümüzü daha da güçlü bir şekilde tahkim etmiştir. Nitekim bunun son örneğini 24 Haziran seçimlerinde yaşadık. Aziz Milletimiz ülkemizin ufkunu açacak, büyük ideallerine emin adımlarla yürümesini sağlayacak  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini seçim sandığına hür iradesini yansıtarak kabul etmiştir.

                        15 Temmuz bir demokrasi zaferidir. Bu zafer herhangi bir kesimin veya partinin değil tüm milletindir. Hepimizindir. Bizlere onurlu bir gelecek bırakmak için en değerli varlıklarını feda eden şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet yakınlarına ve Aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifa sağlık ve uzun ömürler niyaz ediyorum.

            Kahramanlık ve Demokrasi Destanı yazan , tankların karşısında diz çökmeyen bu aziz milletin bir ferdi olmaktan dolayı büyük şeref duyuyoruz.

            15 Temmuzdan sonra milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü , ülkemiz çok daha itibarlıdır. Hiçbir hain çete ve oluşum bizi kutlu yolumuzdan , bu aziz millete hizmet etmekten alı koyamayacaktır" dedi.