Türkiye önemli bir referandum sürecini geride bırakırken sandık başında vekiller arasında yaşanan diyalog 1 Kasım’da ilin vekilliğine seçilen Sebahattin Karakelle’nin genel seçimlerde yaptığı inanılmaz hatayı anımsayarak milletvekili arkadaşını uyarmasına neden oldu.

16 nisan halk oylaması seçimlerinde Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Orta Okulu 1016 nolu sandıkta oyunu kullanmak isteyen AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’ın sandığa oy pusulasını atmak istediği sırada siyaseten kendisinden daha tecrübeli olan Sebahattin Karakelle’nin uyarısıyla karşı karşıya kaldı. Oy pusulasına “iyi mührünü vurdun değil mi? Sağlam yani” şeklinde uyarılarda bulunan Sebahattin Karakelle’ye hemen yanı başında bulunan AK Parti il başkanı Orhan Bulut'ta genel seçimlerde Sebahattin Karakelle’nin yaptığı inanılmaz yanlışı anımsayarak “doğru yere bastınız değil mi sayın vekilim” diyerek son bir kez uyarmak istedi.

Yapılan onca uyarı aslında geçmişte yaşanan inanılmaz yanlışın hafızlarda bıraktığı o derin izle birlikte gün yüzüne çıkmış olmasından kaynaklandı.

Karakelle Sandık Başında Herkesi Şok Etti !

Bundan yaklaşık iki yıl önce 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşayan Erzincan, halkın iradesinden aldığı güçle iki milletvekili çıkarma başarısı gösterirken AK Partiden 1 ci sıra milletvekili adayı olan Sebahattin Karakelle’nin sandık başında oy pusulasında yaptığı hata bir anda salonun buz kesmesine neden oldu. Oy kullanmak isterken hatta yaptığını söyleyerek sandık başkanı ve görevlilerden yeni bir oy pusulası isteyen milletvekili Karakelle bu isteğinin kanunen mümkün olmadığı ifade edilince vekilin çaresizliği de kameralara takıldı.

Hayatının yanlışını yaptı !

 1 Kaım genel seçimlerde kendisi ve partisi için kapı kapı gezerek oy isteyen Karakelle, seçmenlerine yaptığı onca uyarıya rağmen mührü yanlış basmıştı. Kendi kaderinin de belirlendiği milletvekili seçimlerinde onca siyasi tecrübesine rağmen milletin vekilliğine aday olan Karakelle hayatının yanlışını yapmıştı. Ama neyse ki seçmenler verdikleri karar ile Erzincan’dan her ne kadar kendisi hatalı oy kullansa da yaptıkları tercihlerle Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2 milletvekili çıkarma başarısı gösterdi. Genel seçimlerde hafızlara kazınan bu hata kendisinde ve parti yöneticilerinde unutulması mümkün olmayan bir iz bıraktığı görülüyor. Milletvekili Karakelle bir musibetin bin nasihat’a bedel olduğunu anladığından çevresini de bu seçimlerde uyarmadan geçemedi.