31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Erzincan Yeni Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret eden ve onların sorunlarını dinleyen CHP Erzincan Belediye Başkan Adayı İsmail Taş; “Ülkemizde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından belirlenen yanlış politikalar, uzun yıllardan beri sanayileşmemizi olumsuz etkilemiş, ihracatımızı ithalata bağımlı hale getirmiş, bir dizi ekonomik krize neden olmuştur dedi.

İŞSİZLİK ARTTI GELİR DÜZEYİ DÜŞTÜ  

CHP adayı Taş, bu politikalar bilimi ve teknolojiyi dışlayarak, ucuz iş gücünü sanayinin temel rekabet aracı haline getirmiştir. Büyümede rekorların kırıldığı iddia edilen dönemde işsizlik artmış, emekçi halkımızın gelir düzeyi düşmüş, gelir dağılımı çalışanlar aleyhine bozulmuştur. Özetle çalışanlar açısından zaten var olan sorunların daha da artmasına ve ağırlaşmasına neden olmuştur.” dedi.

AYRIM GÖZETMEKSİZİN HİZMET EDECEĞİZ

Emeğin değerini iyi bildiğini ve önemsediğini ifade eden Taş, sanayi esnafı ile birlikte onların işlerine omuz verdi.  İşçi ve işverenin tüm sorunlarını yakından bildiğini ve 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Erzincan’da toplumun her kesimi için, hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet edecek, refah ve mutluluk getirecek projelerini anlatarak programını sonlandırdı.