Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin İYİ Partİ Erzincan İl Başkanı Ümit Özker'in yaptığı basın açıklamasında; "Hükümetin aldığı karar ile ilimizin de içinde bulunduğu 14 şeker fabrikasının satışı için düğmeye basılmıştır. Ancak özelleştirmelerin ardından yaşanabilecek olumsuzluk göz ardı edilmemelidir.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesindeki asıl amaç şeker pancarı üretimini sonlandırarak sağlığa zararlı nişasta bazlı tatlandırıcıların önünü açmaktır.

Pancar üreticileri, fabrika çalışanları hatta bütün şehir bundan olumsuz etkilenecektir. Sümerbank iplikten sonra şeker pancarında da sona doğru gelinmektedir.

Yerli ve milli olduğunu savunanların ülkenin en yerli ve milli kurumlarını bitirme girişimini kamuoyunun taktirine bırakıyoruz. Bu sürece gelmeden aylar önce KHK ile Türk Şeker Kurumunun kapatılmasının ardından özelleştirmelerin gelmesi de bu konudaki kaygılarımızı arttırmaktadır.

Milli sanayi açısından en stratejik kurumların başında gelen şeker fabrikaları sıradan tesisler değildir. Yüzbinlerce insanın ekmek kapısıdır. Kar etmiyor mantığından yola çıkarak özelleştirmeye çalışmak yüzbinlerce insanın dolaylı olarak milyonların önce ekmeği ile sonra tüm ulusun sağlığı ile oynamakla eş değerdir.

Hükümet acilen özelleştirme yanlışından dönmeli ve mevcut tesislerin modernizasyon ve kapasite artırımını gerçekleştirerek bu kurumları daha verimli hale getirmelidir. Bugün Almanya dahi tüm şeker fabrikalarının teknolojisini yenilerken, gelişmiş dünya ülkeleri tatlandırıcıları sınırlandırırken  ( Avrupa ülkelerinde nişasta bazlı şeker kotası yüzde 1-2 iken ülkemizde yüzde 10’lar seviyesinde) ülkemizin bu kurumları kapatmasını kabullenmemiz mümkün değildir.

İYİ PARTİ olarak ülke tarım politikalarında: ithalatçıyı ve toptancıyı, değil üreticiyi , çiftçiyi koruyan anlayışa sahip olacağız. Pancar üreticilerimizin ve çalışan işçimizin yanında olduğumuzun, onların verdiği emek ve ekmek mücadelesini sonuna kadar destekleyeceğimizin ve her platformda takipçisi olacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum"dedi.