‘Kadınlar Şehri Konuşuyor' adlı programda Erzincan’da yaşayan kadınlar Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile buluştu.  Düzenlenen programa AK Parti Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Sivil Toplum Temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

SİYASETTE KADINLARIMIZIN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay,  Bizler inancımız gereği kadın ve erkeğin birbirinden daha üstün veya eksik olmadığını biliyoruz. Ülkemizin demokrasisinde, ekonomisinde, sosyal politikasında ve siyasetin her aşamasında kadınlarımızın emeğinin payının çok büyük olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Günümüzde kadınlarımız artık iradesini sadece sandığa yansıtmakla kalmamış, bununla da yetinmemiştir. Şükürler olsun ki kadınlarımız artık hayatımızın tüm alanlarında, gerek karar alma mekanizmalarında gerekse temsil organlarında yer almaya başlamış ve geleceğin şekillenmesinde artık daha aktif bireyler haline gelmiştir  Bizlerin inayet değil adalet beklediğimizi, kota değil adil yarış beklediğimizi, istismar edilmeyi değil, saygı görmeyi beklediğimizi gören ve yıllarca ertelenmiş haklarımızı yeniden bizlere kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım ve tüm kadınlarımız adına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

GÜZEL BİR ERZİNCAN’I MİRAS OLARAK BIRAKALIM

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde “Kadınlar Şehri Konuşuyor’’ adlı programı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda heyecanlıyım. Sizlerle birlikte burada olup kentimizin geleceğini ve beklentilerini başkanımızla birlikte istişare edeceğiz. Gelin hep birlikte Yeni Türkiye’mizi inşa ederken Erzin-can’ımızın demokrasi inşasında ortak hareket edelim, yüreklerimizi ve fikirlerimizi birleştirelim, gelecek nesillere güzel bir Erzincan’ı miras olarak bırakalım. Belediye başkanımızın mevcut döneminde yapmış ve tamamlamış olduğu projeleri incelediğimizde genellikle alt yapı, çevresel ve enerji alanlarında proje odaklı çalıştığını görmekteyiz. Tabi kadınlarımız için istihdam amaçlı kursları sürekli yürütmüş olsalar da buradan başkanıma sizlerin huzurunda özellikle seslenmek istiyorum:

Önümüzdeki beş yıl da Kadınlarımız için sizlerden hem sosyal anlamda hem de istihdam edilebilirlikleri hususunda ve gerçekleştirilebilir yoğun projeler bekliyor ve istiyoruz dedi.

ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLMESİNİ SAĞLADIK

AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ise konuşmasında ‘‘Bizler, AK Parti iktidarı sürecinde, kadınlarımızın sosyal hayatta statülerini yukarılara taşıyabilmenin, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın profilinden geçtiğini bilerek, bu alanda önemli mesafeler kat edilmesini sağladık.

Kadın çiftçiler ve kadın girişimciler için hükümetimiz döneminde çok önemli avantajlar sağlanmıştır. Çalışan kadınlara verilen doğum ve süt izinleri, ücretsiz izne ayrılma ya da yarı zamanlı çalışma hakkı tanınması gibi bir çok yeniliğe yine bu son 15 yılda imza atılmıştır. Kosgeb , İşkur, Mikrokredi, Kalkınma Ajansları düzenli olarak geliştirdiği projelerle, kadınların sosyal hayatta kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmesi adına çok büyük kazanımlara vesile olmuştur’’ dedi.

KADINLAR BİZİM BAŞ TACIMIZDIR

AK Parti kadrolarında küsme darılma asla olmadığını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,  biz her zaman her seçimde bir olduk beraber olduk hep birlikte Erzincan, hep birlikte Türkiye olduk, Kadınlar bizim baş tacımızdır, kadınlar AK Partinin temel taşlarıdır dedi.

1 NİSAN’IN MÜJDESİNİ BU SALONDAN GÖRÜYORUZ

Başkan Başsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü;  Kadınlar özveridir, kadınlar güvendir, kadınlar eğitimcidir, kadınlar fedakardır, kadınlar bizim baş tacımızdır,  siz olmadan hiçbir şey güzel değil, siz olmadan Ülkede güzel değil, memleket de güzel değil. Siz Çanakkale’de de vardınız, Dumlupınar’da da vardınız, Erzurum’da Tabyalarda da vardınız, Sizler Nenehatunlarsınız,  sizsiz  Türkiye Cumhuriyeti asla olmaz,  bu kutlu yolda 17 yıldır emek veriyorsunuz, 17 yıldır gece gündüz alandasınız, sizin emekleriniz, sizin çileleriniz, sizin alınterinizi biz asla unutamayız, unutmadık, unutmayacağız dedi.

Başkan Başsoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay ve yönetimine böyle bir organizasyonda buluşturduklarından dolayı teşekkür ederek,  1 Nisan’ın müjdesini bu salondan görüyoruz diye konuştu. 

SEÇİMLERİN GİZLİ KAHRAMANLARI HANIMEFENDİLERDİR

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  ‘‘AK Parti hareketi kadınlarımızın, kadın kolları teşkilatımızın mayasıyla güçlenmiştir. Girdiğimiz her seçimde aldığımız zaferlerin baş mimarı tabii ki Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama bu zaferin bir diğer gizli kahramanları da hanımefendilerdir. Sizler bu teşkilata, bu davaya gönül verirken evlerinizi ihmal ettiniz, adeta çocuğunuz gibi bu kutlu davayı ellerinizde yükselttiniz. Allah hepinizden razı olsun’’ dedi.

31 Mart’ta; kirli oyunlar, bedbaht planlar içinde olanlar bir kez daha üzüleceklerini söyleyen Milletvekili Karaman, ‘‘Milletimiz bir kez daha kazanacak. Bu vatan, şehit annelerin dualarıyla devlet kılınmıştır. Türkiye, mazlumların duasıyla berekete kavuşmuştur. Anadolu zalime dar, mağdura ocak olmuştur. İşte 31 Mart’ta siz hanımefendilerin desteğiyle de bir kez daha Erzincan’da büyük bir destan yazacağız inşallah. Size güveniyor ve inanıyoruz’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Kadınlar Şehri Konuşuyor" söyleşisi yapılmasıyla program son buldu.