Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, projelerini tanıttı. Proje tanıtım toplantısına MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, İlçe belediye başkanları ve adayları, Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanı Vasfi Karatepe, MHP Erzincan il teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, Cumhur ittifakına değinerek “cumhur ittifakının kıyamete kadar devam edeceğini iki liderde söylemektedir ve biz buna bağlıyız. Bizlerde ebediyete kadar devam ettireceğiz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, kültürden, istihdama, sosyal alanlardan bütçeye kadar birçok konuyu ele alan projelerini katılımlara ve Erzincan’a anlattı.

BÜTÇELEME VE HARCAMA ŞEFFAFLIĞI

Aksun; “Bütçe aşamasında ilgili tüm kesimlerin görüşüne başvurulacaktır. Tasarruf, bütçeyi yaparken sağlanacak, faaliyetler ihtiyacın şiddeti ve aciliyet durumuna göre sıralanacaktır israfa son verilecektir. Oluşturulan stratejik planda yer alan kaynak planlamasına sadık kalınarak, mali disiplin içerisinde kaynaklar en etkin şekilde harcanacak sorunlara çözüm üreten hizmete dönüştürülecektir. Fen işlerine ayrılan bütçe ile kültür işlerine ayrılan bütçeyi dengeleyeceğiz” Dedi.

KARAR ALMA SÜREÇLERİ TAM KATILIM

Aksun; “Ben yaptım demekle olmuyor. Devlet yönetiyorsunuz, belediye yönetiyorsunuz. Her karar, faaliyet ve projenin paydaşları ile mutlaka görüşülecektir. Kent konseyi yeniden yapılandırılacak, Erzincan halkının ortak sesi olacaktır. Kurulacak stk kampusu sayesinde STK'lar ile daima temas halinde olunacaktır. Erzincan'ın yararına olmayan hiçbir karar alınmayacaktır.” Dedi.

İZLEME VE RAPORLAMADA HESAP VERİLEBİLİRLİK

Aksun; “Tüm ihale süreçleri halkın bilgisine açılacak. Harcamalara şeffaf olacak. Meclis sözcülüğü ihdas edilecek, meclis toplantılarında alınan kararlar gerekçeleri ile halkla anlatılacak. Yapılan ihale bedelini de, maliyetini de, ödemesini de mutlaka görecek. Şeffaf bir bütçe olup akşamdan sabaha muhasebesi yapılabilir ve hesabı verilebilir bir belediye olacak.” Dedi.

BELEDİYENİN KURUMSAL KİMLİĞİNİN İNŞASI

Aksun; “belediye maalesef tartışılır duruma gelmiş. Çiftlik diye anlatılıyor. Böyle bir devlet kurumu biz geldiğimizde sonlandırılacak ve mutlaka bir düzen kurulacak. Adalet ve güven üzerine bir belediye kurumsal yapısı inşa edilecek.” Dedi.

KALKINMADA YAPISAL DÖNÜŞÜM

Aksun; “İş ve istihdam odalı projeler yapılacak.” Dedi.

ŞEKER FABRİKASI MAKİNE BÖLÜMÜ METAL VE METAL ÜRÜNLERİ SANAYİ PROJESİ

Aksun; “İş istihdamı dediğimiz zaman birileri Erzincan’da hangi alanda iş istihdamı oluşturacaksınız diye maalesef bize karşı bir takım söylemlerde bulundular. Biz diyoruz ki Şeker fabrikasını sattınız. Karşı durmamıza rağmen o günkü şartlarda otelde yapılan toplantıda o günkü il başkanı olaraktan satılmasına Milliyetçi Hareket Partisi adına satılmasına karşı olduğumuzu belirttik. Ve sonunda satıldı. Geldiğimiz son noktada Fabrikanın Makine bölümü satılması istense bile engellendi satılmadı. Bu makine bölümü geldiğinde belediyeye verilmesi için Şeker fabrikaları genel müdürlüğünden talep edeceğiz. 1990’lı yıllarda 250-300 kişinin burada istihdam edildiğinin ve döküm yerlerinin çalıştığını söylediler. Biz burayı çalıştırabiliriz mi diye ekibimiz ile birlikte istişare ettik ve çok değerli bir arkadaşımız dedik ben buranın teknik kısmını biliyorum, 300 kişi değil burada daha fazla kişi çalıştırabiliriz, üretim yapabiliriz. “ dedi.

AMBALAJLI SU ÜRETİM TESİSİ PROJESİ

Aksun; “Türkiye su pazarı yıllık 12 milyar litre üretim, 6 milyar TL ciro ve yıllık ortalama %4 büyüme ile geleceğin en önemli sektörlerinden birisidir. Uygun su kaynaklarına sahip olan Erzincan bu pastadan mutlaka payını alacaktır. Kuracağımız "Ambalajlı Doğal Kaynak Suyu Üretim Tesisi" ile bu pazarda bizde yerimizi alacağız. Bu tesiste 150 kişinin istihdamı hedeflenmektedir. ” Dedi.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER KAMPUSU PROJESİ

Aksun; “Başta ilaç sanayi olmak üzere kozmetik ve gıda sanayinde kullanılan özel endemik bitkilerdir. Dünya pazara 110 maya, dolar olan bu Pazarda Türkiye yavaş yavaş yer almaya başlamıştır. Türkiye'nin ihracatı ise 150 milyon dolar düzeyindedir. Erzincan doğa yapısı ve eşsiz ekolojisi ile bu tür bitkilerin yetiştiği önemli bir Coğrafyadır. Ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur ve bu alanda çalışan çok kıymetli bilim insanların sahiptir. Erzincan bu pazarda mutlaka yerini alacaktır. Erzincan'ın kalkınmasında önemli bir yapısal dönüşüm projesini hayata geçirerek gelin artırıcı yeni iş ve istihdam alanları açılacaktır. Burada en az 150 kişi istihdam oluşturulacak.” Dedi.

KAPAMA DUT BAHÇELERİ İPEK BÖCEKÇİLİ VE MEYVE KURUTA TESİSİ

Aksun; “İpek böcekciliği alt yapısını oluşturabilmek için kapama dut bahçesi belediyemiz bünyesinde oluşturacağız. Kapama dut bahçemizi oluşturduktan sonra yaklaşık 2,5 yıl sonra projemizin ikinci ayağı olan koza elde etmek amacı ile ipek böcekçiliği yetiştiriciliğini amaçlamaktayız. Projemiz kapsamında kuracağımız kurutma tesisinde ise hem kapama dut bahçemizde üretilen dutların kurutumu sağlanacak hem de Erzincan'ın yöresel ürünlerinin kurutmasına katkı sağlanarak kadın istihdamına da katkı sağlayacağız.” Dedi.

Başkan Adayı Aksun proje tanıtımlarında ana başlıkları şu şekilde sıraladı. Süs Ve Peyzaj Bitkileri Üretimi İstisas Organize Sanayi Bölgesi. Turizm ürünleri geliştirme programı projeleri kapsamında Ergan Dağ kızağı projesi: “En önemli turizm bileşenlerimizden birisi olan Ergan Dağı'nı yılın 12 ayı kullanılabilir hale getirmek için tasarladığımız primer projelerden birisidir. Bu proje ile Ergan artık sadece kayak yapılan ve kış turizmi ile öne çıkan bir destinasyon olmaktan çıkıp 12 ay boyunca deneyim turizminin uğrak yeri olacaktır. Bu proje ile hem yakın hem uzak çevre turizminin gelişmesi hedeflenmiştir. 12 Ay çalışacak olan Ergan'da otel yapmak isteyen yatırımcıların da önünü açmış yatırımı kolaylaştırmış olacağız.”

HAVA SPORLARI EĞİTİM VE UYGULAMA KAMPUSU

Aksun; “Hava sporları eğitim ve uygulama kampusunda yıllık 5000 kişiyi 10 günlük eğitim vermek için her türlü hizmeti vermek için toplamda tam zamanlı 91 kişi istihdam edilecek olup, projenin çarpan etkileri çok yüksektir. Kampüs hizmete girmesi ile bölge turizm gelirlerini artıracak olup 5000 sporcu eğitim almak için 50.000 gün/kişi Erzincan'da mecburi konaklayacaktır. Dünya spor turizminden °/.1.5 pay alan ülkemizin yeni bir spor destinasyonu oluşacağı için turizm acenteları için yeni bir çalışma destinasyonu oluşacaktır. Ülkemizde ve çevremizdeki birçok ülkede bulunmayan en yakın rüzgar hava tüneli ile uluslar arası çarpan etkisine ulaşılacaktır. “ dedi.

APİTERAPİ VE APİSAFARİ VE ARICILIM MERKEZİ PROJESİ

Aksun; “Apiterapi; arı ve arı ürünlerinin (bal, balmumu, arı poleni, propolis, arı sütü, arı kovanı havası) koruyucu ve bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı uygulama yöntemi olarak kullanılması biçimidir. 04.02.2014 tarihli 28903 sayılı resmi gazetede yayımlanan ` Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği' kapsamında 80 saatlik apiterapi eğitimi almış tabip eşliğinde kurulacak merkezde tamamlayıcı tıp uygulaması sağlanarak şehrin sağlık turizmine katkı sağlanacaktır. Merkez bünyesinde oluşturulacak arı müzesi ve arı ürünü satış noktası ile farklı arıcılık uygulamalarını keşfetme imkanı ve arı yetiştiricilerimizin ürünlerini pazarlama imkanı sağlanarak istihdama katkı sağlanacaktır.” Dedi.

KAPALI PİST OTOMOBİL SPORLARI GELİŞTİRME PROJESİ

Aksun; “Otomobil sporları tutkunlarına güvenli ortamda sürüş keyfi sunabilmek için drift ve oto drag pistleri projemiz kapsamında oluşturulacaktır. Ayrıca yapılacak tesiste seyyar seyirci tribünü, tuvalet, duş, kafeterya, ve dinlenme alanları oluşturularak otomobil sporları sevenlerin hizmetine sunulacaktır. Bu proje ile özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan bu sporun tutkunlarının ilimize tristik ziyareti amaçlanmıştır.” Dedi.

MACERA PARKI

Aksun, “Şehrin stresinden uzak bir aktivite imkanı sunacak olan macera parkları ile her yaştan kullanıcıya hizmet verebilecektir. Kaykay pistleri, tırmanma alanları, atlama kulesi, ipli macera konstrüksiyonları, süs havuzu, spor alanları ile hem eğlenecek hem de maceraya ortak olacak projemizi şehrimize kazandıracağız. Bu proje hedeflediğimiz "Yakın Çevre Turizmi"nin gelişmesinde de önemli bir rol oynayacak, destinasyon paketimizin önemli bir parçası olacaktır.” Dedi.

Ayrıca Aksun projelerine şunlara değindi; “Kayak simülasyon merkezi, açık hava atış poligonu projesi, off road otomobil ve motor sporları parkuru, Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında merkez çarşısı kentsel dönüşümü, Kızılay-Hocabey-Taksim ve İzzet paşa mahalleri kentsel dönüşüm projesi, otopark sorunu ve çözüm projesi. Yeni Katılan belde ve köylerin kent merkezine uyum projeleri kapsamında; içme suyu şebekelerinin bakım ve şehir merkezi ile uyumunun sağlanması, tarımsal sulama gölet ve kanaletlerin yapımı ve kanalizasyon altyapı sistemlerinin uyumu. İlçe garajlarının bir araya toplanması . her beldeye kalıcı Pazar yeri yapılması.

ANNE VE BEBEK BAKIM KABİNLERİ

Aksun; “Çarşı içerisinde annelerini bebeklerin, çocukların ve tüm kadınların acil sıhhi ihtiyaçlarını, bebeğin bakım ve beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli uygun noktalara sıhhi kabinler yerleştirilecektir. Ücretsiz hizmet verecek bu kabinlerin tüm bakımları Belediye tarafından karşılanacaktır” dedi.

ÇOCUĞUNUZ GÜVENDE

Aksun; “Çalışan annelerin saat 14:30'da okuldan çıkan çocuklarının bakımları acil çözüm bekleyen sorunlardan birisidir. Belediye olarak kuracağımız eğitim destek ünitelerinde okuldan çıkan okul çocuklarına Belediye tarafından kurulan eğitim destek ünitelerinde faklı sanat dalları, el becerileri kazandırma, robotik kodlama, sportif faaliyetler gibi farklı alanlarda eğitim desteği verilerek hem çocuklarımızın eğitimine katkı sağlanacak hem de çalışan annelerin bu sorunu çözüme kavuşturulacaktır” dedi.

YAŞLI KONAKLARI

Aksun; “Yaşlıların gün içerisinde vakit geçirebilecekleri, içerisinde okuma salonu, küçük çaplı spor aletlerinin olacağı bu konaklarda sosyal bir ortamda yaşlılarımızın güzel ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanacaktır. Periyodik sağlık hizmetlerinin yanı sıra isteyen yaşlılarımıza da faklı alanlarda el sanatları eğitimleri de verilecektir. Bu konaklarda yaşlılarımızın hem üretken hem de eğlenceli zaman geçirerek huzurlu bir yaşam sürmeleri amaçlanmaktadır.” Dedi.

SAĞLIK KAMDIN SAĞLIKLI TOPLUM AKİVİTE VE YAŞAM MERKEZİ

Aksun; “Beslenme uzmanı ve bayan spor hocaları çalışanları ile şehrimizin farklı bölgelerinde kurulacak kadın spor merkezleri, Erzincanlı kadınların rahat bir şekilde spor yapmalarına imkan sağlayarak uzman beslenme uzmanları eşliğinde, daha huzurlu sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağız. Spor merkezlerimiz içerisinde oluşturacağı= çocuk oyun salonları ile hemşerilerimiz spor yaparken çocuklarının da güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri sağlanacaktır” dedi.

KORUNAKLI OTOBÜS DURAKLARI

Aksun; “iniş ve binişlerin yoğun olduğu belli başlı duraklarda yapılacak olan korunaklı duraklar hemşerilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmeden ulaşım hizmetini alması sağlanacak. Özellikle bebekli, yaşlı ve zor yaşayan bireylerin bu duraklara olan ihtiyacına binaen tasarlanmıştır” dedi.

Aksun projelerine şu şekilde devam etti; “Madde bağımlıları rehabilitasyon alanları, akıllı bisiklet kiralama istasyonu, gelişmiş hayvan barınağı, kapalı çocuk oyun parkı, STK yerleşkesi, açık hava sineması, kentsel mirası koruma ve kentsel kimlik projeleri ve el emeği göz nuru güvenli e-pazarlama projesi” dedi.