MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Aksun mesajında "Bu yıl Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü kutlamaktayız. Bu kutlama her ne kadar büyük bir sevinç ve onuru barındırsa da aynı zamanda işgal dönemi Ermeni mezaliminde ve bu işgal mücadelesinde şehit düşmüş atalarımızın şahadetlerinin hüznü ve acısını da barındırmaktadır. Büyük acılara ve insanlık dışı işkencelere maruz kalarak şahadet şerbeti içen atalarımıza ve son yurdumuz Türkiye’ye karşı yapılan her türlü saldırıda şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah (C.C.)’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle günler göstermesin.

Değerli Hemşerilerim,

1918 Yılı Şubat ayının 13’nde düşman işgalinden kurtulan ata toprağımız bu işgalden sonra da uzun yıllar açlık, fakirlik ve afetlerin acısıyla sarsılmıştır. Cumhuriyet’le başlayan kalkınma hamleleri Erzincan’da da meyvelerini vermiş farklı dönemlerde faklı yatırımlarla ilimizin kalkınması için çok çabalar harcanmıştır. Ancak bir türlü istenen hedefler tutturulamamış Erzincan işsizlik ve göç sorunundan bir türlü kurtulamamıştır. İnşallah önümüzdeki dönem de bu sorunlardan kurtulma dönemi olur ve bizleri içten içe tüketen bu sorunlarımızdan kurtularak ikinci kurtuluş bayramını hep birlikte kutlarız. Her türlü sorunumuzu aşmak için Rabbim öncelikle bizlere birlik beraberlik nasip eylesin. Kardeşlik hukukumuzu bozmasın, bozmak isteyen iç ve dış unsurlara ve bunlara yardım ve yataklık edenlere fırsat vermesin. Vatanımız Erzincanımızı her türlü bela ve afetten korusun. 

Böylesine onur ve aynı zamanda hüzün dolu bir günü her yıl aynı heyecan ile yaşamak ve yaşatmak ümidiyle hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum."dedi.