TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "İçişleri Bakanı Soylu, bir sonraki özel harekat polis alımında kadın kontenjanının ayrılacağını bildirdi." dedi.

Erdem, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, polis özel harekat alımında kadın kontenjanı ayrılması için bugüne kadar kadınlarla birlikte mücadele ettiklerini, çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yakın zamanda 10 bin özel harekat polis alımı yapıldığını ancak kontenjanın tamamının erkeklere ayrıldığına işaret eden Erdem, "Vatan aşkının cinsiyeti olmaz." dedi.

Geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya konuyu ilettiğini ve Soylu'nun bir sonraki özel harekat polisi alımında kadın kontenjanının uygulanacağını dair bilgilendirme yaptığını ifade eden Erdem, kontenjanın yüzde kaç olacağına ilişkin bilgi verilmediğini aktardı. Erdem, daha önceki teamüllere bakıldığında yüzde 10 civarında kontenjan verildiğinin görüldüğünü söyledi.

Erdem, bir gazetecinin "İyi Parti kuruldu. Kurucular arasında eski MHP'li isimler de var. Düşünceleriz nedir?" sorusuna, "Ben yeni kurulan partiyle ilgilenmiyorum. Ben MHP'nin onurlu bir milletvekiliyim. Burada gözümü açtım ve burada gözümü yumacağım. Diğer partiler bizi ilgilendirmiyor." karşılığını verdi.

Erdem, İyi Parti ile ilgili diğer soruları da "İlgilenmiyorum" diyerek yanıtlamadı.

Erdem, bir başka soru üzerine, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ciddi bir kamuoyunun oluştuğunu, iktidar partisinin bu konuda adım atacağına inandığını söyledi.

Muhabir: Alp Özden