Ramazan Ayı'na sayılı günler kala idrak ettiğimiz Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Berat Kandili'nin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu ifade etti. Milletvekili Bayram, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Beraat Kandili’nin insanların gönül dünyasına ışık tutarak günahlardan arınmasına vesile olduğunu belirten Serkan Bayram, kandillerin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kandillerin; af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onarmak için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan Milletvekili Bayram, “Mübarek günler içerisinde farklı bir öneme sahip olan ve rahmet, bereket, feyz, mağfiret gibi tüm değerleri içerisinde barındıran, Ramazan Ayı’nın bir bakıma müjdeleyicisi olarak da gördüğümüz Berat kandiline bir kere daha kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Berat Kandili gibi bu özel gün ve gecelerde dayanışma ve yardımlaşma içinde olmalı, nefret ve kini, sevgiye dönüştürecek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve Erzincanlı hemşerilerimizin Berat Kandili’ni kutluyor, ülkemiz ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.