Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Erzincan Belediye başkan adayı İsmail Taş Erzincan Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen cirit müsabakalarını izledi. Taş Atlı cirit gibi ata sporlarımızı Erzincan’da destekleyerek geliştireceğiz dedi.

Cirit müsabakalarını izleyen İsmail TAŞ, karşılaşmaların bitiminden sonra sahaya indi. Kulüp yetkilileri ve takım oyuncuları ile görüşen ve tebrik eden TAŞ, kendisi de ata bindi ve cirit attı.

Atlı cirit gibi geleneksel ata sporlarımızın önemini belirten Belediye Başkan Adayı İsmail TAŞ yaptığı açıklamada; “At yüzyıllar boyunca Türk kültürünün önemli bir parçası olmuş, Türk hâkimiyetini Asya bozkırlarının ötesine taşımıştır. Atlı Cirit, sporla erdemin bütünleştiği asil bir yapıya sahiptir.

Atlı Cirit sporunda binici ve atın görünümü estetik bir değer taşımakta toplumsal değerlerimizi yansıtmaktadır.  Millî kültürümüzün bir parçası  olan beceri, cesaret, çeviklik, erdem ve bağışlama gibi özellikleri sportmenlikle  bir araya getirerek yansıtmaktadır. Atlı cirit gibi ata sporlarımızı Erzincan’da destekleyerek geliştireceğiz.

Böylece şehrimizin tanıtımını yaparken, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onları disiplinli ve erdemli olmaya özendireceğiz. Aynı zamanda geleneksel sporlarımızı gelecek nesillere aktarmış olacağız” dedi.