VAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Allah'ın izniyle 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' Türkiye'nin önünü açacak." dedi.

Van'ın Beşyol Meydanı'nda düzenlenen, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, alana gelen vatandaşları Türkçe ve Kürtçe selamlayarak, "Bugün Van ayrı güzel. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' Türkiye'nin önünü açacak." ifadesini kullandı.

Şimşek, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Binlerce kez 'evet.' Kardeşliğimiz, birliğimiz ve istikrarımız için binlerce kez 'evet'." diye konuştu.

- "Size hizmet etmek en büyük şereftir"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Doğu Anadolu’nun incisi Van'ın çok kıymetli bir şehir olduğunu söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatıyla Van’a yaptığımız sağlık hizmetlerini inşallah katlayarak önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz." diyen Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"Acı günler geçirdik ama o acı günlerden sonra hep hükümet olarak Van'ımızın yanında durduk. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Van'da sağlık alanında çalışan sadece bin 900 kişi vardı. Bugün bu sayısı 8 bin oldu. Bu güzel şehre helal olsun. Sizin bu güzelliğinize bu hizmetler yakışır. Şehrimizde 2 mükemmel hastane yaptık. Üniversite hastanesini tamamladık. Şimdi şehre yapılacak mükemmel fizik tedavi ve psikiyatri hastanesi var. İnşallah önümüzdeki 2-3 yılda bunları tamamlayacağız. Bizim için size hizmet etmek en büyük şereftir."

- "Hiçbir il için böyle özel kararlar çıkarılmaz"

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da Van'da bugün önemli hizmetlerin açılışını yaptıklarını belirtti.

Hükümetin Van'da bütün alanlarda önemli hizmetler gerçekleştirdiğini anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"1,5 milyar lira olan yatırımların açılışını yapacağız. Hükümetimiz son altı ayda Van'a özel iki Bakanlar Kurulu kararı çıkardı. Hiçbir il için böyle özel kararlar çıkarılmaz. Çevre yolu tıkanmıştı. Belediye engelliyordu. Ama biz 'yolların kıralı' diyoruz o da 'yolların kıralı değil kuralı olur' der. Belediye engelini kaldırmak için Bakanlar Kurulu ile yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Çevre yolu şimdi çok hızlı devam ediyor. Sayın Başbakanım, çevre yolumuzun çok hızlı bitirilmesini istiyoruz. Çevre yolunun bitmesiyle şehir içi trafiği rahatlayacak. Van'ın bütün konularında Başbakanımız, hükümetimiz çok duyarlıdır. Van bu defa büyük bir sürpriz yapacaktır."

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin depremde yaptıklarını unutmadıklarını dile getirdi.

Kayatürk, "Tüm teşkilatlarımız, eski vekillerimiz, dava adamlarımız, partililerimiz tüm halkımız çok güçlü bir 'evet' diyecek ve üzerine düşeni yapacak." diye konuştu.

- Van Valisi Taşyapan

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan da kentteki kamu yatırımları hakkında bilgi verdi.

Van'da bir çok projenin hayata geçirildiğini anlatan Taşyapan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Başbakanım, son 15 yılda hemen tüm hükümetlerde yer alarak Türkiye'mizin her köşesinde büyük eserlere imza attınız. Bu yerlerin önde gelenlerinden biri de Van şehridir. Gerek ulaştırmada gerek haberleşmede gerek denizcilikte ilimiz çok güzel hizmetlere kavuşmuştur. Etrafımızdaki illere bağlanan yolların tamamı çift yol oldu. Hava alanı terminali genişledi ve moderniz edildi. İlimizin her yanı fiber optik kablolarla donatıldı. Kuskunkıran tünelinin ne anlama geldiğini en iyi Tatvan yolunu kullanan Vanlı hemşehrilerimiz bilir. Van Denizi'nde ise taşımayı 10 katına çıkaracak, Türkiye'nin en büyük taşıma gemileri yine sizin eserinizdir."

Taşyapan, Van'ın yakın geçmişte acı günler yaşadığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki hükümetler ve onun değerli bakanları depremin ilk saatlerinden itibaren adeta şehrimize kamp kurarak şehrimizi yeniden inşa ettiler. Kadirşinas Van halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. 27 bin konut, okullar, hastahaneler, iş yerleri, camiler, sosyal donatılar, hayvan barınakları tüm Van'a yayıldı. Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi ilimizde açıldı. Üniversitelerimiz adeta yeniden yapıldı. Saymakla bitmez hizmetleriniz nedeniyle Van halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Son iki yıllık süreçte terör ve teröristlerle mücadelede devletin ve milletin yanında yer alarak gerçek düşüncesini ve tavrını gösterdiği gibi, bundan sonraki süreçte de ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine katkı vermekte Vanlılar, her zaman bizim yanımızda yer alacağına inanıyorum."

Bu arada ilkokul 5. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Danışman da Başbakan Binali Yıldırım'dan platformda konuşmak için izin istedi.

Başbakan Yıldırım'ın izin vermesi üzerine Danışman kısa bir konuşma yaptı.