AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Şubat 1918 Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 101. Yıl dönümü dolasıyla ortak yazılı bir basın açıklaması yaptılar.
Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır yaptıkları açıklamada; “Öncelikle İstanbul'da elim bir kaza sonucu şehit düşen 4 askerimizin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.
13 Şubat 1918 acıların çile ve ıstırabın sevinç göz yaşlarına dönüştüğü gündür. Vatanın bütün satıhlarında Kurtuluş mücadelesi verilirken bölgemizde de hain işbirlikçilerinin işgalci Rus yönetimi ve Ermeni çeteleri ile kurduğu ilişkiler çok dikkat çekici ve tarihimiz içinde hem hüzünlü ve hem de ibret verici sahnelerle doludur. 
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Erzincan'a girdikten sonra karşılaştığı manzarayı şöyle anlatıyor; “Yirmi bin türkü bağrında taşıyan Erzincan'da bir avuç insan kalmıştı. Eğer askeri dairenin içinde ve yanı başında müşirlik konağında yakılmak üzere hapsedilen insanları kurtarmak nasip olmasaydı belki de Erzincan'da tek bir kimse görmeyecektik. Bu zafer bu kurtuluş destanı, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu coğrafyasında yakmış oldukları milli mücadele ateşinin ülkemizi dalga dalga sardığı önce vatan dedikleri bir ülkünün sonucudur” 
İşte birçok kavime ev sahipliği yapan Erzincan’ımız 13 Şubat 1918’de düşman işgalinden kurtulmuştur. Rabbim bizlere birlik ve beraberlik içinde daha refah bir ülkede kardeşçe yaşamayı nasip etsin. Daha güzel bir Türkiye için daha güzel bir Erzincan için çalışmaya devam ediyoruz. 
Topraklarımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandılar.