Tercan Barajının doluluk oranı yüzde yüze ulaştı Tercan Barajının doluluk oranı yüzde yüze ulaştı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Pabuçcu, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için müzik ve sanatı kullanarak dikkat çekiyor.

Son dönemde İsrail'in saldırıları altında kalan binlerce çocuğun acı veren hikayesine odaklanan Pabuçcu, "Yıkık şehrin çocukları, Gazze'de Çocuklar" adlı şarkısıyla ses getiriyor.

Savaşın dehşeti ve enkaz altında kalan çocukların çaresizliği, Pabuçcu'nun bu eserinde merkezi bir tema olarak işleniyor. Şarkı, açlık, susuzluk ve uykusuzluk gibi temel ihtiyaçları karşılanamayan çocukların yaşadığı zorlukları anlatıyor. Üzücü bir gerçeklik olan bazı çocukların ise bu trajedinin ardından sonsuzluğa uykuya daldığına vurgu yaparak, yıkık şehrin çocuklarına ses oluyor.

Prof. Dr. Köksal Pabuçcu'nun müzik aracılığıyla dile getirdiği bu duygu yüklü şarkı, sadece Gazze'deki acıya dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda dünyada barış ve insanlık için yapılabilecek daha fazla şey olduğunu hatırlatıyor. Sanatın gücüyle insanların duyarlılığını artırma çabası, bu tür trajik durumları unutulmaz kılıyor ve toplumda farkındalık yaratıyor.