Propazar Toz Maskesi ve İş Gözlüğü

İş güvenliğinin sağlanması ve iş yerlerinde olabilecek kazalardan en az zararlar ile çıkılması için üretilen iş güvenliği malzemeleri, kullanıldıkları alana ve ürün kullanım amaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle sanayi sektörünün olmazsa olmazı olan toz maskesi ve iş gözlükleri, çalışanların iş sahasında bulunan toz ya da duman gibi olumsuzluklardan etkilenmemesi amacı ile kullanılır.

Çalışanların sağlığına herhangi bir zarar gelmemesi için kullanılan bu ekipmanlar, çalışma esnasında kişinin rahat ve konforlu bir şekilde hareket etmesine de yardımcı olur. Toz maskesi ve iş güvenliği malzemeleri, fabrika ortamlarında sık kullanıma sahip olduklarından üretici firmalar tarafından çeşitli tasarım ve modellerde alıcılarına sunulur.

Toz Maskesi Ne İşe Yarar?


Çalışma ortamlarında insan sağlığına zarar verebilecek tozlardan korunmak amacı ile kullanılan iş güvenliği malzemelerinin başında şüphesiz ki toz maskesi gelir. İş sahasında belirli olan risklerin en aza düşürülmesi için tercih edilen toz maskeleri, doğru şekil ve filtrelere sahip ürünler seçildiğinde tam koruma sağlandığı görülebilir. Toz maskeleri genellikle fabrika ve hastane ortamlarında kullanıma sahiptir. Toz maskelerinde renk, model ve tasarım bakımından birçok ürüne rastlamak mümkün. İş yerine en uygun modelde toz maskesi seçmek, estetik görünüm açısından avantaj sağlar. Ayrıca tüm iş güvenliği ekipmanlarında olduğu gibi toz maskesi alımında da kaliteli ve sağlam ürünler tercih etmek gerekir.


İş Gözlüğü Kullanımı


Vücudun en hassas bölgesi olan gözler, iş ortamlarında koruma altına alınması gereken bölgelerden bir tanesidir. Bu neden ile göz için tehlike durumu olan iş yerlerinde mutlaka iş gözlüğü kullanılır. Çalışma ortamlarında bulunan toz, ateş veya ışık gibi etkenlerden korunmak için kullanılan iş gözlükleri, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Genel kullanımlarda şeffaf iş gözlüğü yaygınken, iş yerinin durumuna bağlı olarak lens renginde olan iş gözlükleri de tercih edilebilir. İş gözlükleri kimyasal kullanılan iş yerlerinde ve tozlu çalışma ortamlarında ihtiyaç duyulan koruyuculardır. İş gözlüğü kullanımlarında standart EN 166 olarak belirlenmiş olsa da model ve tasarım farklılıkları görülebilir.