Ramazan ayına bir kez daha ulaştık, fakat bu ayı nasıl değerlendirelim, nasıl ibadet edelim, nasıl davranalım, ne günah , ne sevap gibi sorular gündeme geliyor. Bu yazımızda Ramazan ayına değineceğiz. Ben bir ilahiyatçı değilim sadece gönlümden gelen ve Ramazan ayının ve diğer aylarında böyle yaşanmasını istediğim naçizane fikirlerimi siz değerli okuyucular ile paylaşmak istiyorum.

Ramazan ayına bir kez daha ulaştık hamdolsun. Ramazan ayında bir takım değişiklikler oluyor hayatımızda, ibadete daha özen gösteriyoruz fakat Ramazan ayını sanki diğer aylarda da yapmamız gereken ibadetlerin tamamını yaptığımız bir ay olarak görüyoruz ne yazık ki… Ramazan ayı on bir ayın sultanı  elbette ibadetlerimiz yoğunlaşacak, elbette bu ayı ibadetle geçireceğiz fakat adabınla yaşamayı da bu aydan başlayıp hayatımızın geri kalanına uyarlamayı öğrenmeliyiz.

Ramazan ayı geliyor diye insanlar her hareketlerinde özenli bir yaklaşıma giriyor ve ibadetlerini arttırıyor fakat Ramazan gidince sanki her şey bitmiş gibi bir anda 180 derece dönüyor. Bize  ne oluyor da bir anda 180 derece dönebiliyoruz. Ramazan ayı mübarek diye ibadet ediyoruz fakat bu ay zaten yüce Mevla tarafından mübarek kılınmış, biz yaşantımızda mübarek olmazsak ibadetin ne manası kalır ki ? Biz yaşantımızda İslam’ı yaşayamadıktan sonra on bir ay günah işleyip , Ramazan ayında ibadet etsek ne anlamı kalır ki ? Gelin hep birlikte bugünden itibaren hayatımızı İslam’a uyarlayarak devam edelim. Ramazan’da ibadet ettiğimiz gibi geri kalan hayatımızda da öyle ibadet edelim. Unutmayalım ki bu Ramazan ayı son Ramazan biz mübarek olmazsak bir daha gelmeyecek…